FRIFOT-KOMMENTAR:

Det er så vidt kommet i gang, men når FriFot-anlegget står ferdig på den gamle, og for-mange-år-siden utrangerte og nær ubrukelige grusbanen ved Grødem skole, vil det bli en berikelse for hele Grødem.,

Grødem skole ble bygget så langt tilbake som i 1974 - og det har også vært noen ombygginger etter det, etter hvert som elevtallet har steget.

Av en eller annen merkverdig grunn har det aldri vært en prioritering å anlegge kunstgras ved grusbanen.

FriFot-konseptet tar utgangspunkt i at skolens uteområde skal bli et innbydende område til lek og egenorganisert aktivitet både i skole-og fritid.

Som dette skal det bli når det står ferdig.

Joda, man har hatt en grusbane som man har forholdt seg til i mange år. Noen nett har blitt byttet ut på fotballmålene som er på banen, men du verden så mye bedre det blir - for det nye anlegget blir nemlig det beste man kan finne i kommunen.

Løpebane med tartan-dekke for bruk til blant annet løping, man slipper altså å få støvet langt ned i halsen når man løper, enten det er friidrett eller når man spiller fotball.

,FriFot står for

 F

rilek

, R

espekt,

 I

nkludert,

F

olkehelse,

O

verskudd og

T

ilfreds. Jeg tror det er mange soim blir nettopp det siste, tilfreds med det nye anlegget.,

Prislappen er rundt 5,5 millioner kroner - trolig de best anvendte pengene på Grødem noensinne. Dette vil nemlig bli en berikelse for «landsbydelen» - og faktisk også for hele kommunen.

Tenk; fotball, friidrett, sandvolleyball og muligheter for basketball på et og samme sted. I tillegg jobbes det med finansiering av en tribune i tilknytning til anlegget, der vi voksne kan ta med kaffekanna og slå av en drøs med naboene.

Det er ikke hvert år vi kan hylle et slikt anlegg, men dette er det absolutt på tide å hilse velkommen.

Og at det er på Grødem det kommer - det er bare naturlig ut ifra den nåværende og utrangerte grusbanen som er der.

Dette blir rett og slett meget oppløftende og bra.