SMITTE:

Det er fortsatt mye smitte i hele landet, og Randaberg har heller ikke sluppet unna den siste tiden.,

I mer enn to måneder har det her i kommunen vært mye smitte, i hvert fall i forhold til resten av pandemien som startet for snart to år siden.

https://randaberg24.no/2022/02/11/forelopig-oversikt-viser-fortsatt-hoye-smittetall-for-randaberg/

Under pandemien har det på Randaberg ikke vært mye smitte innen sykehjem, bofellesskap eller institusjoner.

Ikke før her om dagen hvor det kom et kraftig smittetutbrudd ved Solbakken sykehjem ved Torvmyveien. Både pasienter og ansatte er smittet, men kommunen bruker blant annet innleid arbeidskraft for å ta det som skal gjøre.

Randabergs ordfører, Jarle Bø (Sp), roser de ansatte for måten de har stått på under pandemien.

– Jeg utrolig imponert over at vi nesten ikke har hatt smitte på noen av sykehjemmene våre til nå under pandemien. De ansatte innenfor helse gjør og har gjort en enorm innsats i denne tiden. Det viser at rutiner og prosedyrer fungerer, sier Bø til Randaberg24.

https://randaberg24.no/2022/02/10/stort-smitteutbrudd-ved-sykehjem-de-smittede-har-milde-symptomer/

Bø er godt orientert om det som skjer under pandemien, også det som dreier seg om de daglige smittetallene. Han sier dette om smitteutbruddet ved Solbakken sykehjem.

– At det nå kommer smitte på sykehjemmet er egentlig forventet. Vi ser at dette skjer i hele landet. Vi ser nå at smitten sprer seg i hele samfunnet og at det sette srekorder i antall smittede nesten daglig i hele landet. Heldigvis er det få av de som blir smittet som blir alvorlig syke.