PROGRAMMET: Det er Landsbymagasinet som har delt programmet for hva som skjer når kongeparet kommer til kommunen.

Det hele skjer om formiddagen og programmet er tett og varer i halvannen time.

Man har gått bort i fra Tungenes som sted for å ta i mot kongeparet, for man skal bruke den lokale båthavnen i Goavika i Viste Hageby.

Klokken 11.00 den nevnte dato blir kongeparet møtt av et barnekor i festdrakter, ordfører, politimester og flere. Fra der blir det kjørt kortesje til første stopp som er Vår Energi Arena Randaberg.

Der blir det idrettslig omvisning hvor mange kommer til å være på plass. Randaberg24 vet at Ola Håland skal ta i mot kongeparet i fotballhallen.

Vår Energi Arena Randaberg skal ha kongelig besøk, og Ola Håland (t.h) ønsker velkommen. Til venste Kenneth Torsteinbø. Foto: Arkivbilde

Fra fotballhall skal man videre, i sakte fart, til torget. Før det, i noen minutter, får kongeparet se litt av det som er langs veien fra arena til sentrum.

Klokken 11.30 er et garantert flere tusen personer som er klare for å ta imot på og rundt torget. Det er nemlig tatt høyde for opp mot 20.000 personer, fra man startet dagen i Viste Hageby, langs kjørerute og til arrangementet på torget.

På torget skal det være et forskjellig opplegg. Kongeparet skal ha sin egen paviljong, sammen med sine gjester. Programmet skal vare i 45 minutter, og man skal også vite at ALT er beregnet på tid, nærmest etter sekundet.

Klokken 12.00 legges det opp til en kort spasertur hvor kongeparet skal møte noen utvalgte fra Randaberg.

Hans Majestet Kongens Garde kommer også til Randaberg 29. mai. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Klokken 12.35, når paret har forlatt sentrum og kjørt til Viste hvor Kongeskipet skal ankre opp, blir det mer program i sentrum.

Et høydepunkt da blir HMS Kongens Garde som stiller med 130 personer - noe som i seg selv blir en opplevelse, i tillegg til alt det andre.

PS! Da Landsbymagasinet trykket var ikke opplegget ferdig eller godkjent, derfor kan et også være endringer.