Elise tok seg av sykestua

Elise går i 3 A ved Goa skole. Denne uka deltar hun, sammen med 1–4 trinn på på Lekebyen.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

GOA SKOLE: Lekebyen ved Goa skole har lange tradisjoner, helt tilbake til 2001. I dag var det på an igjen, men etter fire år med pause på grunn av pandemien.

— Det er godt å ha dette tilbake etter så lang pause. Dette er aller første gang disse elevene er med på dette opplegget, sier Solveig Olsen ved Goa skole.

Mange lærere og enda flere elever er samlet.

— Fredag var det dugnad og nå skal vi kose oss sammen i fire dager med forskjellige oppgaver og stasjoner. Målet med prosjektet er først og fremst å lære elevene om samarbeid, ansvar og hjelpsomhet, fortsetter Olsen.

Elise er én av rundt 100 elever som denne uka er i «jobb» ved skolen.

— Jeg søkte på jobb som alle andre her og mitt ønske var å bli sykepleier. Som du ser, det er allerede godt med besøk her og flere sitter på venterommet for å komme inn til en sjekk, sier hun i en kort kommentar, for hun må jobbe videre.

Frisørsalong er det også denne uka ved Goa skole.

Det er mange, mange arbeidsplasser man kan besøke ved skolen denne uka, til og med torsdag.

— Vi synes dette er veldig bra for elevene, men også noe kjekt som både foreldre, onkler, tanter, søsken og besteforeldre kan være en del av ved å ta et besøk innom, forteller Solveig Olsen.

Lekebyen består av mange forskjellige butikker og tjenester man kan benytte seg av, som nevnt. Sykehus, bakeri, kafé, dyrebutikk, frisør, kino, klesbutikk, brillebutikk, frukttorg, treningsstudio, post og avis - og kanskje også mer enn det.

Rektor Hilde Hesby var på plass, men i dag som politibetjent.

— Dette er min første gang her, men dette er noe som er kjekt for elevene på de fire trinnene. Her er det mange fine og gode aktiviteter som alle er med på, så dette er en kjekk uke, sier rektor Hilde Hesby.

Og Lekebyen fortsetter til og med torsdag formiddag.