PRESSEMELDING: – Det er en stor milepæl for oss. Avtalen med Equinor er vår klart største. Avtalen gjelder for alle basene våre i Dusavik, hos CCB Ågotnes, CCB Mongstad, i Florø, på Vestbase og Polarbase. Forlengelsen er en tydelig anerkjennelse av jobben alle våre dyktige medarbeidere har gjort for Statoil/Equinor siden starten i 1972, sier Lars Haug, viseadministrerende direktør i NorSea og ansvarlig for Equinor-kontrakten i selskapet.

– Avtalen er også en anerkjennelse av vår langsiktige satsing og leveranse innen sikre operasjoner, digitalisering og kontinuerlige fokus på bærekraftig logistikk. Sammen er vi, Equinor og NorSea, i en unik posisjon til å kunne ytterligere utvikle og forbedre logistikkoperasjonene mellom land og installasjonene offshore, fortsetter Haug.

Logistikkavtalen forlenges nå med ytterligere to år, fra sommeren 2025 til sommeren 2027. Framover vil vi ha stort fokus på Norwegian Continental Shelf Logistics Project (NLP), sammen med Vår Energi.

Endringer i Dusavik

– Sammen har vi gjennomgått alle deler av logistikken på land, til sjøs og i luften. Hensikten har vært å utvikle operasjonene til å bli enda sikrere, smartere og grønnere. En av konsekvensene er betydelige ombygginger av basen i Dusavik. Arbeidet med NLP har vært interessant, men også krevende, derfor er det ekstra gledelig at samarbeidet vårt blir forlenget med ytterligere to år, sier Kevin Lied, VP Base Operations i NorSea – og sentral i utviklingen av samarbeidet med Equinor.

– Den nye avtalen gir forutsigbarhet til å forsterke vårt felles mål om bærekraftige operasjoner på norsk sokkel. Vi holder stø kurs for strategien om å videreutvikle sterke lokale baser – og næringsklynger tilknyttet dem, sier Lars Haug.

Hele Norge

Equinor-avtalen omfatter leveranser fra Stavanger til Hammerfest, inkludert Coast Center Base på Ågotnes og Mongstad.

NorSea basen i Dusavik. Foto: Per Thime/mms-foto