INNSAMLING: Det er en årlig tradisjon at flere melder seg som frivillige til TV-aksjonen. Frivillige er nemlig også nøkkelen for at resultatene skal bli så gode som de best kan.

I Randaberg hadde man i fjor 60 personer som delte seg opp og gikk forskjellige ruter rundt i kommunen.

– Foreløpig er det 30 personer som er klar, men vi ønsker oss enda flere slik at Redd Barna skal samle inn enda mer midler til trengende barn, sier Renate Kolnes, varaordfører og ansvarlig politiker for aksjonen. Vi har behov for ytterligere 30 personer.

Renate Kolnes er ansvarlig for TV-Aksjonen blant lokalpolitikerne. Foto: Per Thime/TV-Aksjonen
Det er behov for flere bøssebærere i Randaberg. Foto: Redd Barna/NRK

TV-aksjonen NRK Redd Barna går til å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Sammen kan man gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred.

– Årets aksjon er selvsagt viktig, noe den er hvert år. I Randaberg har det vært god tradisjon med å støtte opp om dette. Kommunen gir sitt bidrag hvert år, skoler er med, næringsliv og ikke minst er det mange, mange tuen innbyggere rundt i Randaberg som hvert eneste år bidrar, forteller Kolnes.

Søndag er det aksjonsdagen og bøssebæringen foregår kl. 16.00–18.00.

– Møt opp på Frivillighetens hus, eller meld deg på som bøssebærer på nett, sier Kolnes som håper flere melder seg - for da blir resultatet bedre og bedre til dem som trenger det mest.

PS! Torsdag formiddag er det ifølge giverstafett.no gitt 161.052 kroner i Randaberg, men her er det også en del som ikke er regnet med.