POLITIKK: Noen har vært med i politikken noen år, men ikke i kommunestyret. 5. oktober blir derfor en spesiell dag for noen - for da settes kommunestyret for de neste fire årene.

Vi sjekker litt med de nye medlemmene som skal ta plass og har stilt dem noen får spørsmål.

* Hva var det som gjorde at du engasjerte deg politisk - og hvorfor ble det partiet du nå skal sitte i kommunestyret for?

– Jeg kommer fra en familie som har vært samfunnsengasjert, og har stort sett alltid vært engasjert i noe frivillig arbeid. At jeg engasjerte meg politisk var en blanding av et ønske om å bidra og at det er spennende å være med og utforme hvordan samfunnet vårt skal være. Senterpartiet er et naturlig valg for meg - det er gode grunnverdier i partiet og gode folk. I tillegg har både far og svigerfar hatt posisjoner i partiet lokalt tidligere, så det gjør nok og noe med at valg av parti lokalt føles naturlig.

* Hvordan tror du det blir å være en del av kommunestyret?

– Det er jeg veldig spent på, men gleder meg til å ta fatt på det. Jeg tror det kan bli krevende mtp den økonomiske situasjonen, men jeg har stor tro på at vi kan finne gode løsninger sammen.

Er du en «taletrengt» politiker?

– Nei, det vil jeg ikke tro.

– På hvilken måte har du forberedt deg på, nå for de neste fire årene?

– Jeg har deltatt på gruppemøter jevnlig, og fulgt det politiske bildet. Men det er klart at det blir mye nytt jeg skal lære, særlig i starten, og det er kanskje ikke så lett å forberede seg på.

* Du skal også være med i et tungt utvalg, formannskapet, hva tenker du om det?

– Jeg tenker at det blir lærerikt og spennende å være med der. Det er noe nytt for meg, men jeg gleder meg til det. Samtidig er jeg veldig glad for at det er flere i utvalget som har lang politisk erfaring og faglig tyngde.