— Har aldri begynt å ta fram nissene mine så tidlig som i år

Laila Simonsen har godt over 2000 nisser i leiligheten sin i sentrum.
  • Simen Ingemundsen
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

SAMLER: Det er 89 dager igjen til selve julaften, pepperkakene er alt i handel, TV-reklamene for julen er like rundt hjørnet og hos Laila Simonsen er allerede nissene hentet opp fra boden. Randabergbuen elsker jul og alt som følger høytiden med, og hver september begynner hun å pynter leiligheten sin med et par tusen nisser.

— Jeg pleier å kjøpe noen nisser årlig, og har nå godt over 2000 nisser som jeg hvert år gleder meg til å sette fram, sier Laila Simonsen.

På grunn av plassmangel står nissene som «sild-i-tønne».
Les også

Vi var der i 2020: — Nå er over 2.000 nisser på plass her hos meg

Laila Simonsen kjøpte sin første nisse i sine ungdomsår, og tenkte da at nisser var noe hun skulle samle på. I lang tid pleide Simonsen å få nisser til jul, men nå som samlingen nesten har vokst ut av hennes leilighet i sentrum har både hun og familien begrenset kjøp av nisser.

— De vet godt hvor stor samling jeg har, så derfor får jeg ikke så mye nisser til jul lengre.

Som regel pleier hun å begynne å ta fram nissene sine mot slutten av september, men i år tok Simonsen like godt nissene frem i begynnelsen av september. Av respekt for naboene har hun enda ikke hengt nisser i vinduene, og venter med det til etter hennes bursdag i desember, for da må alle nissene gjemmes bort slik at hun kan invitere folk til selskap.

Denne nissen er oppkalt etter en Simonsen ser på som en hedersmann, vi snakker om Tor Bernhard Harestad.
Les også

Sjekk ut denne: Ny butikk, 2.000 nisser og koronasmitte

— Når jeg vet folk kommer for å gratulere meg med dagen pleier jeg å legge nissene inn på soverommet mitt.

En av nissene hennes har hun kalt opp etter Tor Bernhard Harestad, som for henne er en hederlig mann.

— Det var han som ønsket at jeg skulle kalle en av nissene mine opp etter han. Noe som jeg gjorde med glede, avslutter Simonsen.

Når julen er over, pleier hun å pakke ned nissene i poser, legge dem i boden, for så å ta fram de flere hundre dukkene sine. For Laila Simonsen er det kun to årstider; den med nisser og den med dukker.

Et lite bildegalleri av samlingen til Simonsen

Publisert: