HELSE: «Gå med oss» er et tilbud under Helselagets paraply, og hver torsdags formiddag møtes et sted mellom 10 og 15 pensjonister i Sitopassasjen for å gå tur.

Det har til nå kun vært kvinner som har tatt i bruk tilbudet, og de legger ikke skjul på at de skulle hatt med noen menn også på sine mange månedlige turer.

– Det begynte som en turgruppe på tre pensjonister. Vi hadde vært på turn, og snakket om hva vi skulle gjøre da vi ble pensjonister. Det var da vi ble enige om å gå en ukentlig tur sammen, forteller Anne Marie Solheim, som var med å starte det hele for 22 år siden.

Anne Marie Solheim går fremst når de legger ut på tur. Foto: Simen Ingemundsen

Det handler like mye om det sosiale, som det å bruke kroppen. I løpet av en torsdag går de 1,5 time, og sammen prater de om løst og fast.

– Vi får løst noen verdensproblemer underveis, sier de og ler. I dag var det rundt ti stykker som spaserte til Raustein og tilbake igjen.

De liker Randabergs mange fine turløyper, og anbefaler både Vistnes og Raustein.

– Det er nydelig utover Vistnes og Raustein, og nå som våren er kommet er det enda finere.

Før koronaen kom pleide de å stikke innom Landsbybakeriet etter turene, men den muligheten la de fra seg. Nå gleder de seg heller over at Helselaget spanderer en fin avslutning når det nærmer seg jul.

– Vi går uansett vær, og hygger oss i lag. Det er viktig å holde kroppen i bevegelse, avslutter Solheim før de må begynne på sin rute, akkurat på minuttet, for de utsetter aldri en god tur.

Mange har sluttet i årenes løp, mye på grunn av vonde bein, og mange nye pensjonister har tatt i bruk tilbudet. De dropper ikke turen om det er ferie, og i gruppen er det ingen aldersgrense. Alle er velkomne til å gå i lag med dem om de er unge eller gamle.