MØTE: Kommunen setter av 2,2 millioner kroner i investeringsbudsjettet for å klargjøre nytt kommunalt legesenter i Randaberg. Det er innstillingen fra kommunedirektøren i saken hvor det er fire leger som er tenkt inn i dette.

Formannskapet fikk saken på bordet i dag, men det har tidligere vært oppe i andre utvalg hvor man har vært positive til dette.

Det var ikke mye diskusjon om man skulle ha dette på plass eller ikke, for det var et enstemmig formannskap som banka dette gjennom - det som skal endelig vedtas i kommunestyret.

Kommuneoverlege Therese-Mari Nybø Lindal var på plass og sa litt om det nye legesenteret.

– Dette er et godt rekrutterings-tilskudd. Når det kommer til plasser så er det plass for utvidelse på fem til sju kontorer, så vi klargjør dette allerede fra starten for å ha muligheten til flere leger.

Kommuneoverlegen sa at det per i dag ikke er inngått noen avtale om leie ennå - men dette kommer på plass når man har mer konkret på plass, blant annet det som har med kostnader å gjøre.

Formannskapet vedtok etableringen enstemmig etter en god fremleggelse.

Det er forventet at unge leger i større grad ønsker seg kommunal stilling fremfor næringsdrift, kom det også fram under fremleggelsen.

I Handlings- og økonomiplan for 2023-2026 er det ikke lagt inn budsjett knyttet til kommunalt legesenter. Prosess for etablering har vært, og er under forutsetning av at driften av legesenteret går i null, inkludert avskriving. Dette innebærer at kommunen ikke skal merutgifter eller mindreinntekter i forbindelse med legesenteret.