Randaberg scorer godt på åpenhet - men liten nedgang siden i fjor

Randaberg scorer godt på åpenhet. I fjor lå kommunen på 2. plass i Rogaland, og på 7. plass nasjonalt. Nasjonalt ligger Randaberg på 37. plass i år.

Lene S. Tamburstuen er arkivleder ved dokumentsenteret i Randaberg kommune, og er godt fornøyd med plasseringen selv om Randaberg er litt lengre nede på listen i år.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

ÅPENHET: Det er Kommunal Rapport som hvert år kommer men en slik rapport av denne karakter, skriver kommunens nettside.

Lene S. Tamburstuen er arkivleder ved dokumentsenteret i Randaberg kommune, og er godt fornøyd med plasseringen selv om Randaberg er litt lengre nede på listen i år:

– Vi er egentlig fornøyde.Vi er der vi skal være, eller bør være når det kommer til åpenhet. Jeg er ganske trygg på det.

Åpenhetsbarometeret er en undersøkelse av alle landets kommuner gjennomført av Kommunal Rapport i samarbeid med Norsk Presseforbunds offentlighetsutvalg.

Undersøkelsen består av 16 måleparametere. Det er delvis via spørreundersøkelse og via analyse av kommunens nettsider.

Link: Kommunal Rapport

— Vi har ikke gjort noe annerledes i år, men andre kommuner har nok bare blitt flinkere enn før. 16,5 poeng av 20 mulige må vi si oss fornøyde med.  

Åpenhet er viktig for demokratiet. 

— En åpen forvaltning som sikrer likebehandling, er en viktig del av å være rettsstat og demokrati, sier hun. 

Tone M. Haugen er kommunikasjonssjef i kommunen og sier følgende: 

 — Jeg synes vi er veldig gode. Arbeidet er et resultat av systematisk jobbing de siste årene, vi m.a. har investert i gode digitale løsninger som har gjort dokumenter lettere tilgjengelig. Men ikke minst har vi svært dyktige medarbeidere med høy kompetanse. 

Publisert: