Ny opplevelse - spilte sittevolleyball for første gang i serien

Randaberg IL Volleyball er ikke bare eliteidrett, for laget har blant annet et lag i 3. divisjon. Der spiller de som oftes vanlig volleyball, men når KFUM Stavanger er motstander, da er det sittende volleyball. Det er ikke bare enkelt.

Sittevolleyball er ikke daglidags i Randaberghallen. Randabergs lag i 3. divisjon spilte mot KFUM Stavanger, sittende.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Det var nemlig sittevolleyball det dreide seg om i Randaberghallen i går kveld. Det er Erling Trondsen som har gått i front for dette i mange, mange år. 62-åringen fra Sola har tidligere deltatt i fire paralympiske sommerleker, det første i 1976. I de fire lekene tok han 20 medaljer, hvor hele 13 av dem endte med gull på svømme-distanser.

Det er et stykke fra bassenget til volleyballbanen. Nå brenner han virkelig for sittevolleyball. KFUM Stavanger er klubben og laget spiller i 3. divisjon.

Erling Trondsen er ivrig spiller innen sittevolleyball. Laget, KFUM Stavanger vinner for tiden det aller meste.

Kort fortalt er sittevolleyball som dette: Sittevolleyball er spesielt utviklet for mennesker med bevegelseshemming. Men i Norge kan alle være med på treninger og turneringer uansett funksjonsnivå. Det kreves ingen spesielle hjelpemidler utover nett og ball, men man må kunne sitte på gulvet uten støtte.

– Dette er en fantastisk flott idrett å være med på. I KFUM Stavanger er vi etter hvert blitt en fin gjeng som trener og spiller kamper sammen. Vi er med i 3. divisjon, men når motstanderne spiller mot oss, da må de rett og slett sette seg ned og ikke stå når det spilles, sier han.

Det var akkurat det Randaberg gjorde i går. Randabergs lag består av unge og talentfulle spillere, men ingen av den hadde spilt sittende tidligere.

– Vi fikk jo et prøve-sett før kampen startet, noe som vi så absolutt hadde behov for. Vi visste ikke hva vi gikk til, men det gikk jo ganske bra til slutt da, sier August Bakke Bø til Randaberg24.

I prøvesettet før kampen vant KFUM hele 15–4, så hvis det skulle bli slik når man telte poeng etter hvert, da lå det an til en kort kamp.

Slik ble det imidlertid ikke. KFUM Stavanger vinner det de er med på og hadde allerede en klar 3–0 seier i første seriekamp. Mot Randaberg måtte laget slite for 3–2 seieren.

– Randaberg er det klart beste laget vi har spilt mot, på alle de sesongene vi har deltatt i seriespill. Dette er et lag med unge spillere og jeg er helt sikker på at flere av dem kommer til å banke på døra til klubbens eliteserielag etter hvert. Jeg må si at jeg ble mektig imponert av flere av de unge. De gav oss virkelig kamp helt til siste serv var tatt, mener Trondsen.

KFUM vant det første settet klart 25–13.

– Vi trengte litt mer enn prøvesettet, men vi slo jo tilbake etter hvert ved å vinne de to neste settene, 25–23. I det fjerde settet kom vi bakpå og tapte klart (11–25), men vi hang ok med i det siste settet, selv om vi også der kom sent i gang. Jeg synes imidlertid at dette var en flott opplevelse og vi skal vinne mot dem i returkampen senere i sesongen, sier Bakke Bø - som er ett av talentene Trondsen trakk fram.

Det siste settet endte med 15–10 seier til gjestende lag.

– Jo, vi fikk en større utfordring mot Randaberg enn det vi trodde. I dag var vi nære ved å tape for første gang på ett år, minst. Vi må trene og Randaberg kommer til å nå høyt på tabellen når den er ferdig, kanskje til og med vinne 3. divisjon med disse gode unge spillerne, slår Trondsen fast.

Etter kampen var det lagbilde.
Publisert: