HÆRVERK: På Frivillighetens hus skjer det litt av hvert på kveldstid, noe som Tom Borgen har erfart. Denne uken blant annet var det noen som deaktiverte sprinkelanlegget ned til nedgangen av bygget og parkeringsområdet som er tilknyttet bygget.

– Det hadde vært skummelt om det begynte å brenne, og ikke sprinkelanlegget var aktivert, sier Borgen, som ikke bor så langt unna Frivillighetens hus, og ser at ungdommen kan være et stort problem når han går tur i sentrumsparken.

Nederst i gangen på Frivillighetens hus er det mest aktivitet, der hender det at de ansatte på bygget om morgenen finner sigarettsneiper, tomflasker, søppel og dammer med urin.

Disse initialene ble nylig risset inn veggen på Frivillighetens hus. Foto: Simen Ingemundsen
Under initialene som er risset inn, ser du spor etter hærverket som nylig skjedde. Foto: Simen Ingemundsen

– Det har også vært avføring smurt utover veggene, sier han, og nylig var det noen som hadde risset inn skrift i veggen og ødelagt gulvet med sparkesykkelhjul.

– Dette huset har blitt som et busstopp, med tilgang døgnet rundt, noe som gjør det enkelt å oppholde seg der. Jeg har foreslått å låse dørene ned til gangen eller montere overvåkningskamera, men siden dette er en fluktrute i tilfelle brann i parkeringshuset og offentlig området har jeg fått klar beskjed at disse tiltakene ikke kan iverksettes, legger han til.

I gangen, nederst i bygge, finner de store dammer med urin, søppel og sigarettsneiper. Foto: Simen Ingemundsen
Døren fra parkeringsanlegget kan ikke låses, det på grunn av at det er en fluktrute i tilfelle brann. Foto: Simen Ingemundsen

Borgen har flere ganger lyst til å kaste dem ut, men får ikke lov. Politiet har heller ikke tid til å ta seg av problemet.

– De oppfordrer oss om å steke vafler til og snakke med ungdommen, og det er ikke min oppgave å oppdra andres barn, jeg har jo tross alt en egen sønn som jeg må ta meg av, sier Borgen, og avslutter.

– Det er ufattelig trist at noen få ødelegger for så mange, og hadde det vært mitt barn som herjet hadde jeg aldri latt han få gå ut.