MØTE: Joda, det har vært diskutert skolestruktur i ganske lang tid her i kommunen, og man har nå flertall for en løsning.

Det innebærer blant annet at gamle Harestad skole skal fortsette som skole for 1. - 4. trinn i mange år fremover.

I går var det formannskapet som var stoppested, det nest siste før det hele avgjøres av kommunestyret tidlig i neste måned.

Debatt var det ikke, men en ordveksling var det blant flere av representantene. Innledningsvis var det Reidun Sirevaag (AP) som tok ordet.

– Jeg vil starte med å si at jeg er litt flau og skjemmes over det uføre vi har havnet i økonomisk. Det er i flere år blitt lovet ny skole, byggetrinn to. Det var et luftslott, sa hun.

AP-veteranen snakket om mye, som du kan se i videovinduet lenger nede i teksten.

Den mest tydelige i den var ordfører Jarle Bø. Senterpartiet er med på fellesforslaget som vant fram. Det var faktisk litt temperatur da han var på talerstolen.

– Først vil jeg berømme administrasjonen og kommunedirektøren for å jobbe hardt for jobben som er gjort, sa han innledningsvis.

Videre snakket han om engasjementet som har vært og som fortsatt er der.

– Tenk hva alternativet er, hvis vi ikke diskuterer dette med skole og unger, at dette ikke skulle skapt engasjement. Det at vi tørr å ta denne debatten er bra. Så skal vi også ta de, der vi der vi også hiver opp baller eller saker som gjør at ikke alle er enige, og noen bekymret. Men å si at det er krevende eller ikke riktig og farlig, det er det ikke - for det er veldig bra.

Det var også snakk om det som er modell 5 og mer til.

I innlegget snakket han også mer om engasjementet som er og har vært.

– Det er laget et bilde ut av vedtaket fra HOL om at dette er en snikinnføring. Det er det ikke! Jeg er der at foreldregruppen som har engasjert seg, etter hvert er blitt Venstre sin «Facebook-gruppe». Det mener jeg - for det er det det fremstår som. Jeg er kommet der at jeg fra talerstolen har lyst å si at en gruppe som er engasjert og har gjort en fantastisk jobb, men ikke bør lyttes til lenger. Forslaget og vedtaket fra HOL sier at gamle Harestad skole skal drives i mange år til. Da er det helt feil å si at dette er en snikinnføring av altenativ fem.

Se hele ordskiftet fra debatten rundt skolestrukturen.