POLITIKK: Det dreier seg om ubehagelige tilbakemeldinger om reiseregninger og pendling - blant annet om pendlerboliger som har vært mye omtalt.

Denne uka er det Høyres Tina Bru som ifølge NRK har fått varsel fra Skatteetaten om skattesmell. Kort fortalt skal Bru ha leid foreldrenes leilighet i Stavanger og oppga den som hjemsted i søknad før hun fikk gratis pendlerbolig i Oslo. I samme periode hadde foreldrene hytte på Jæren, leilighet i Spania og fikk disponere leiligheten om Brus familie ikke var der, ifølge Bru.

Stortingsrepresentant Tove Elise Madland (AP) er fra Randaberg, oppvokst i Goadalen, men har i mange år på nord for Boknafjorden, i Vindafjord.

Til Stavanger Aftenblad sier hun i sms at hun er bekymret for rekrutteringen til politisk arbeid fremover. Hun mener det er en fare for demokratiet og skaper negativt omdømme og at slike saker er svært ubehagelig for den det gjelder.

Til Aftenbladet svarer hun at hun flere ganger selv har opplevd latterliggjøring og sjikane knyttet til om hun har orden på egne reiseregninger, om hvor hun har vært, avstand og om hun har rett på pendlerbolig.

– Jeg kjenner redsel for å gjøre feil, sier hun videre.

På spørsmål om hun har vurdert å gi seg, svarer hun dette:

– Etter et langt liv i politikken er en vant med med ulike tilbakemeldinger. Likevel kjennes dette som mye mer direkte og personlig. Det gjør tidvis vondt. Dager der en er sliten, lurer på om en skal orke å stå i dette. Samtidig er ønsket om å kunne påvirke og skape noe en tror på og brenner for, sterkere, og jeg ønsker ikke og håper ikke at slikt skal få ødelegge mitt politiske engasjement.