— Klar for å høre om utbryterkongen, mestertyven og sjarmøren Kåre Palmer Holm

Torfinn Goa (t.v.) og John Vistnes.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

HISTORISK: Førstkommende torsdag i Grødem kirke inviterer historielaget til et interessant foredrag. Det skal handle om utbryterkongen, mestertyven, sjarmøren Kåre Palmer Holm.

Det er ikke til å stikke under en stol at Holm levde et liv ganske likt Egon Olsen i Olsenbanden og Frank W. Abagnale Jr. i Steven Spielbergs film «Catch Me If You Can». Når det er sagt er ikke Torfinn Goa og John Vistnes redd for å konstantere at Holm var smartere enn Egon Olsen.

— På torsdag får du høre om mannen som firte seg ned takvinduet på politistasjonen i Stavanger med sengelakenet sitt, mannen som gjorde brekk på postkontoret på Sola i 1959, som bodde på loftet i Sardinfabrikken i Galeivågen i Stavanger, som politiet jaktet etter på gårder med høygaffel, og som døde i et flammehav på sin egen madrassen. Grunnen til at Holm døde var at han røykte på senga, forteller de begge energisk og engasjert.

Det er den pensjonerte journalisten, Jone Laugaland som skal holde foredraget om mannen som var mest aktiv på 60-tallet. Historielagets leder Goa er ganske sikker på at de godt over 70 husker Kåre Palmer Holm best, men anbefaler de godt under 70 til å legge turen for å høre foredraget om en interessant kar med et eventyrlig liv.

— Selv om han gjorde de fleste brekk i Stavangerområdet var han ganske mye rundt i distriktet å opererte. Han var fagmann, og alle brekk ble gjort uten noen særlig ødeleggelse. Det var på mange måter datidens «Detektime», og jeg glemmer ikke hvor ivrig far var til å hente avisen. Vi var alltid spent på om politiet hadde tatt Holm, forteller John Vistnes som fikk tak i Jone Laugaland og som engasjerte han til å holde foredrag for historielaget i Randaberg.

Publisert: