PRESSEMELDING: – Da har vi i Krimfestivalen Blodig Alvor, drevet av randabergbu Simen Ingemundsen, og nettstedet Krimlitteratur.com gleden av å kunngjøre at vinneren av messingkniven 2024 ble skribent og redaktør Anne Lise Johannessen og Hverdagsnett Magasinet.

Messingkniven er en årlig hederspris til en aktør i bokbransjen som gjør en ekstra innsats for å fremme norsk krimlitteratur. Vinneren var en av seks nominerte som ble presentert 5.januar. I tiden etter nominasjonen, fram til lørdag 20.januar, har leserne av nettstedet Krimlitteratur.com hatt anledning til å stemme over hvem de mente fortjente prisen. Johannessen og Hverdagsnett vant med ganske nøyaktig 50% av stemmene.

Det kom inn i alt 351 unike stemmer i løpet av perioden, og 176 av disse gikk til Anne Lise Johannesen og Hverdagsnett Magasinet.

Her er begrunnelsen for hvorfor Anne Lise Johannesen og Hverdagsnett Magasinet ble nominert til denne prisen:

Bokblogger og litteraturentusiast Anne Lise Johannesen har i en årrekke levert innsiktsfulle reportasjer, anmeldelser, boktips og smått og stort om hverdagslivet til folket gjennom gratismagasinet HVERDAGSNETT. Med seks utgivelser i året har hun skapt et gratismedium på nett som er helt unikt, ikke bare i Norge, men i Norden. At en ivrig bokentusiast og bokblogger skal legge ned så mye arbeid og penger fra egen lomme for å lage et magasin til oss litteraturelskere, er ganske vanvittig. I tillegg holder magasinet høy kvalitet, og hun vier mye plass og oppmerksomhet til det vi liker aller best; Krimlitteraturen. Det ligger tusenvis av arbeidstimer bak det arbeidet hun har gjort så langt, og det uten at hun har hatt en eneste krone i fortjeneste. Hun våger også å ta fram de små forfatterne på de enda mindre forlagene, som stort sett aldri får spalteplass andre steder.

Messingkniven inngår i samlingen av priser som festivalen Blodig Alvor deler ut. Festivalen har fra før Sølvkniven, som deles ut til årets beste krimroman, Bronsekniven, som deles ut til beste krimdebutant siste to utgivelsesår, og Gullkniven, som deles ut hvert tredje år, og som er en ærespris til en forfatter som har gitt ut minst fem krimromaner, og bemerket seg innen norsk krim gjennom flere år.