Tårene trillet hos mentor og panelet da Thomas gikk videre i The Voice

Thomas Tvedt gjorde en flott fremførelse av Sigvart Dagslands «Endelig heil». Panelet lyttet, tørket tårer underveis og sendte Thomas videre til direktesendingene i The Voice.

Thomas Tvedt er videre til direktesendingene av The Voice.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

THE VOICE: Mentor Ina Wroldsen var meget rørt under fremførelsen til Thomas Tvedt fra Randaberg, da han i kveld imopnerte igjen og gikk videre til sendingene av The Voice som skal være direkte. Tvedt fremførte en sang skrevet av Sigvart Dagsland, nemlig «Endelig heil».

Han gjorde det aldeles utmerket, for panelet i setene tørket tårer underveis.

– Jeg synes det var veldig stas å både få synge og spille denne låten i Knockout. Det føltes veldig som «meg», og hadde jeg ikke blitt valgt videre av Ina hadde jeg levd veldig godt med det. Men, for første gang siden jeg ble med i The Voice, har jeg nå begynt å ane en mulighet for at jeg faktisk kan vinne. Det er fremdeles usannsynlig, statistisk sett, men nå er jeg en av seksten som er med i direktesendingene. SÅ selv om det er statistisk usannsynlig at jeg vinner hele greia, så blir seiersmuligheten større og større.

Programleder  Siri N. Avlesen-Østli og Thomas Tvedt.
Ina Wroldsen var svært berørt da Thomas Tvedt sang på The Voice.

Imidlertid så er det en lokal mann med beina godt planta på jorda, for han mener det ikke er noen som helst grunn til å ta av.

– Jeg har sagt dette før, men det tåler å bli gjentatt: Helt siden jeg meldte meg på The Voice har jeg hatt som utgangspunkt at jeg kommer til å ryke ut på et tidspunkt. Ikke fordi jeg ikke vil vinne, fordi sannsynligheten for det er så veldig liten. Så Jeg har hele tiden jobbet ut ifra prinsippet om at «bare en sang til». Da jeg gikk videre fra blind audition tenkte jeg at: ja, det var jo ekstremt kult! Men jeg vil ikke ta det som noen selvfølge at jeg går videre fra duellen, så hovedfokuset mitt nå er på å levere en så god duett som mulig, uavhengig av hvordan det går. Da jeg gikk videre til Knockout tenkte jeg det samme, at: nå har jeg sannsynligvis bare en sjanse til til å få vist hva jeg kan på tv. Så derfor valgte jeg å gjøre noe litt annet, med å spille piano og synge på Rogalandsdialekt. Det viktigste for meg i Knockouten var å få levert en så god opptreden som mulig, og så evt. gå ut med stil.

I kveldens program, som var i opptak, ble det altså en sang av Sigvart Dagsland.

– Jeg valgte «Endelig Heil» av Sigvart Dagsland av flere grunner. Først og fremst synes jeg det er en veldig solid og sterk låt, både musikalsk og tekstlig. Jeg har aldri møtt Sigvart, men har hatt ham som et vokalt forbilde siden jeg var omtrent to år. I tillegg er det jo ekstra fint å få sunget på dialekt på TV2. Til nå i The Voice er det jo sangen som har vært i fokus, og det er det også i Knockout. Men i og med at jeg jobber ut ifra «jeg vil ryke ut med stil»-prinsippet, tenkte jeg at jeg nå kunne vise dem mer av artisten Thomas Tett, ikke bare sangeren.

Responsen og kommentarene fra mentorene er noe han har tatt med seg videre i hjertet, helt siden Knockout ble spilt inn i desember.

Mentor Ina Wroldsen hadde denne gangen satt Thomas opp mot Nomzi Kumalo. Begge leverte godt, men Thomas fra Randaberg gikk videre.

– Det er kanskje mest i Knockout at jeg opplevde å få vist mest av den jeg er som artist, og det å få både tårer og så mange rørte reaksjoner fra disse fire proffene betyr utrolig mye for meg, både som artist, og som menneske. Det er på mange måte en anerkjennelse av at det jeg har trodd på i mange år, viser seg å være en riktig vei for meg. Det er ikke bare at jeg synes det er gøy å holde på med musikk. Det er også andre som blir genuint berørt av det jeg gjør, og det er en utrolig viktig anerkjennelse!.

Nå skal han altså i gang med direktesendinger, og det gleder han seg veldig til. Det er selvfølgelig mulig at han ryker ut allerede i første live-runde, men i så fall har han gjort noe de aller færreste får oppleve, nemlig å synge direkte for omtrent 800.000 mennesker.

- Jeg kjenner både på en god del nerver, men også en god del trygghet og ro rundt dette. Da The Voice begynte i januar visste jo vi som deltakere mye om hva som skulle komme til å skje. Vi lå hele tiden langt foran alle seerne. Og selv om vi fikk støtte fra mange, så visste de færreste hva det egentlig dreide seg om. Nå, etter at Knockout er vist på tv, vet alle like mye som meg. I direktesendingene er det seerne som stemmer, og bestemmer, og det eneste jeg kan gjøre er å bruke tiden godt den neste måneden, og forberede meg så godt jeg kan.

Nå har det gått noen måneder siden vi først så Thomas i The Voice, men merker han så noe til dette - blir han gjenkjent rundt der han kommer og går?

– I det daglige merker jeg iblant ikke at jeg er med på The Voice, og så plutselig blir jeg minnet på det igjen. Det er jo omtrent 800.000 som ser på The Voice hver fredag. Men selv om jeg vet om tallene, så er det vanskelig å ta innover meg hvor mange det egentlig er. Det skjønner jeg først når jeg blir tilsnakket og får skryt for syngingen min på busser, tog, restauranter og flyplasser. Noen ganger slår det meg at for hver person som tar kontakt og gratulerer med The Voice, så er det mange, mange, mange flere som ser meg uten å ta kontakt. Det er litt absurd å vite at jeg blir lagt merke til i det skjulte så mye innboksen min flommer litt over iblant, og jeg rekker ikke alltid svare alle. Så jeg får bare håpe at folk skjønner at det ikke er vond vilje, sier en meget godt fornøyd The Voice-deltaker som når dette ble skrevet satt på toget på vei til Stavanger.

Publisert: