Norges nye krimdronning

Norges nye krimdronning.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

TERNINGKAST 6: Myriam H. Bjerkli leverer nok en gang kvalitet på høyt nivå. Dette er politikrim slik det skal skrives, og andre krimforfattere bør ta lærdom av Bjerkli. Dette er 284 velskrevne sider som byr på overraskende vendinger når du minst venter det og fillerister deg så til de grader at du bare tenker hva ble jeg nettopp vitner til.

«Elskede Emilie» handler om hvor store konsekvenser løgner kan få; det kan være både ødeleggende og limet i en familie. Boken handler også om familiebånd som er skåret over, og om de mørkeste krokene av samfunnet og i menneskesinnet. Det er skremmende hvor troverdig Bjerkli skildrer dette, skulle nesten trodd hun skrev av erfaring. Det går kaldt nedover ryggen når jeg leser de mange hendelsene mellom permene.

Myriam H. Bjerkli er Norges nye krimdronning, og med boken «Elskede Emilie» overgår hun seg selv. Tidligere bøker med Håkon Haakonsen er omtrent like bra, men det er noe med nerven i denne boken som gjør det til en uforglemmelig sak. Jeg som trodde at toppen var med «Grønnøyd monster», og trodde aldri en bok kunne skrives bedre, men der tok jeg feil.

Bjerkli har med denne som tidligere krimbøker lagt handlingen til Sandefjord, noe som setter ferieparadiset på kartet som et uhyggelig sted. Slik jeg ser på Bokelskere, er Bjerkli den eneste krimforfatteren som har lagt handlingen til Sandefjord. Bjerkli gjør stedet attraktivt. Uansett, her snakker vi en forfatter som utvikler seg for hver bok. Noen forfattere skriver bøker som inni mellom forfatterskapet er kjedelige og tamme, men det gjør ikke Bjerkli, hun tviholder på kvaliteten og det er jeg som leser meget fornøyd med.

Publisert: