KONTROLL: Statens Vegvesen har i dag hatt trafikkontroll på Sokn.

Under dagens kontroll ble det kontrollert tunge kjøretøy, varebiler og lette motorsykler.

Dette er hva som ble avdekket:

Det var 127 tunge kjøretøy innom kontrollplassen i løpet av dagen. Alle kjøretøyene fikk en kontroll på vekt og og en visuell kontroll av kjøretøyet. De fleste hadde tingene i orden og ble sendt videre etter den visuelle kontrollen og kontrollen av vekten.

To førere ble kontrollert for kjøre- og hviletid på til sammen 49 førerdøgn. Det ble ikke påvist noen brudd på kjøre- og hviletiden.

En vogntog som kjørte spesialtransport som var bredt og tungt ble var ikke merket ihht regelverket. Fører måtte merke kjøretøyet forskriftsmessig før videre kjøring var tillatt. I tillegg så var transporten tyngre en det som var tillatt i dispensasjonen. Fører ble pålagt å laste av/laste om til lovlig vekt før videre kjøring var tillatt. Firma ble ilagt et overlastgebyr på 6500,- kroner.

To lette motorsykler ble stoppet da eksos var endret. Begge kjøretøyene hadde fått mangel på dette tidligere og var klar over at dette ikke er lov å kjøre med. Begge motorsyklene ble ilagt bruksforbud frem til eksosen er reparert til lovlig type.

To varebiler var lastet over lovlig vekt. Fører måtte laste av/laste om til lovlig vekt før videre kjøring var tillatt.

To førere ble ilagt 500,- kroner i gebyr for å ikke medbringe pålagte dokumenter i kjøretøyet ved kjøring.

Et tungt kjøretøy mangler løyvedokument for å drive transport i næring. Fører måtte skaffe gyldig løyvedokument før kjøringen kunne fortsette.

Det ble sendt to rapporter til skattemyndighetene da trekkbil ikke hadde betalt lovpålagt avgift for å trekke tilhenger.

Et kjøretøy ble stoppet å hadde ikke fullført omregistreringen. Fører måtte fullføre omregistreringen før videre kjøring var tillat