Sondre og Yasin tar sommerjobben på stadion

Noen sommerjobber kan man trives svært godt med - som det å være hentet inn til fotballskole.

Sondre Vignes og Yasin Ahmadi er klare for å være trenere på fotballskole.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

STADION: Når det arrangeres fotballskoler i Randaberg trengs det også et antall instruktører. Det skaffer klubben til veie ved å bruke egne spiller.

Sondre Vignes (1) og Yasin Ahmadi (17) spiller på henholdsvis gutte- og juniorlag. Denne uka er de to av trenerne som skal lære fra seg - totalt er det sju instruktører fra klubben.

— Vi synes jo dette er kjempegøy å få være en del av dem som skal lære de som er yngre enn oss noe. Vi håper deltakerne lærer noe og det har vi troen på, sier de to til Randaberg24.

Yasin har vært med tidligere som instrultør, men for Sondre er det for første gang. begge stilte godt forberedt på det som også er en sommerjopbb for dem begge.

— I løpet av uka skal vi gjennom flere økter med guttene og jentene. Det blir forskjellige øvelser, men også kamper og konkurranser.

Senere i sommer skal begge videre på andre ting, noe som også dreier seg om fotball.

Over 130 barn og unge er samlet på fotballskole denne uka.

— Vi skal med G16-laget på tunering i Danmark. Sammen med flere andre lag fra klubben er det nemlig igjen klart for å være med på Vildbjerg Cup. Det er noe jeg ser fram til. Få også med at vi satster på å vinne dere over fjorden, sier Sondre.

For Yasin blir det også fotball - og litt mer enn Sondre. Han driver nemlig også som fotballdommer og kan dømme lag opp til 16 år.

— Det gjør jeg både for klubb og krets. Jeg er rundt på forskjellige oppdrag i distriktet og er så heldig at mine foreldre frakter meg rundt fra bane til bane.

Yasin Ahmadi (17) skal også være fotballdommer under Norway Cup senere i sommer.

— Men det er ikke bare rundt i distriktet du dømmer eller skal dømme fotball?

— Det stemmer, for jeg er så heldig at jeg også skal være dommer under Norway Cup i Oslo fra slutten av jul og til noen dager ut i august. Det er noe jeg virkelig ser fram til.

I årets Norway Cuop deltar lag fra 26 nasjoner og spillerne er fra 6 til 19 år gamle. Rundt 1.800 lag skal delta under arrangementet på Ekebergsletta - og én fotballdommer fra Randaberg.