TRADISJON: Det er etter hvert blitt en fin tradisjon med å arrangere Barnas grønne dag på Randaberg. Allerede i 2011 ble det arrangert for første gang her i kommunen.

— Arrangementet er for barna i samtlige barnehager i kommunen, for dem som er i ferd med å avslutte årene i barnehage og som skal begynne på skolen til høsten, sier Camilla Jensen Stusvik, styrer i Sande barnehage.

De trives godt dag barnehagebarna møttes i formiddag. Barnas grønne dag ble arrangert. Foto: Per Thime

Derfor var det godt oppmøte, både fra barn og ansatte i barnehagene i kommunen Når i tillegg været er med, så lå det an til en riktig så trivelig formiddag bak Randaberghallen.

Arrangementet er et samarbeid mellom barnehagene på Randaberg og det lokale helselaget.

Anna Kristin Klæbo Jakobsen er leder av Randaberg helselag. I dag var hun en av flere medlemmer som var på dugnad. Foto: Per Thime

— For oss er dette kjempekjekt å være med på. Helselaget samarbeider med mange, i alle aldersgrupper. Ja, vi snakker om folk i alder 0 ril 100 år, forteller leder Anna Kristin Klæbo Jakobsen, mens hun skjærer opp litt epler til barnehagebarna.

I dag stilte mer enn 15 medlemmer ved Randaberghallen og i Myrå. Det var nemlig forskjellige stasjoner barna skulle innom. Noe av de små ble selvsagt trøtte etter hvert - da var det flott med drikkestasjon i Myrå, ved den nye gapahuken.

Inger og Bjarne Emil Harestad er medlemmer i Randaberg helselag. I dag var de med da barnehagene hadde aktivitetsdag, hvor noen selvsagt ble tørste. Foto: Per Thime