Unngå bål og bråtebrann ved kraftig vind

Lørdag 18.40 oppstod en gressbrann like ved Vistestølen sykehjem. Dette var ikke den eneste gressbrannen i Rogaland. Brannvesenet utelukker ikke at brannen oppstod ved bråtebrann. Bilde er av Gisle Barbo.|Ill
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

BRANN:

— Det er ingen brenne- og bålforbud før det generelle forbudet inntrer den 15. april til 15. oktober, sier Tom Meier i brannvesenet.,

https://randaberg24.no/2022/03/12/torr-ikke-a-uttale-meg-om-den-var-patent/

Brannvesenet oppfordrer ingen grunneiere å foreta seg en bråtebrann eller turgåere å tenne et bål ved kraftig vind. I helgen oppstod det en rekke gressbranner flere steder i Rogaland, ved Rennesøy, Lund, Time, Sirdal, Randaberg. Brannvesenet utelukker ikke at de fleste gressbrannene i helgen oppstod ved bråtebrann. Vinden var nemlig ganske kraftig, med vindkast på opp imot 20 m/s.

— De som tenner bål i disse dager blir stilt ansvarlig hvis de mister kontrollen. Vi som slukker brannen kan ikke bøtlegge den ansvarlige, men politiet kan anmelde og gi bøter, avslutter Meier.

Han minner om bålforbudet som trer i kraft fra 15. april til 15. oktober, og ber folk tenke seg om flere ganger før de tenner et bål eller foretar seg en bråtebrann i disse dager.

Publisert: