POLITIKK:

De er begge naboer til Randaberg Industries AS, Thor Askeland og Jan Ove Nesvik, nå reagerer de kraftig på at kommunen nesten ikke har gjort noe siden sist møte. I anledning informasjonsmøtet vedrørende reguleringsplan knyttet til nærings- og havneområdet på Harestad ga de klart utrykk for mangelfull utredning på punktene som handlet om forurensning i form av støv, oljeflekker, samt støy knyttet til lys og lyd.,

— Kvaliteten på dette arbeidet tilsier at det ikke er noe som er gjennomarbeidet. Vi mener at en slik utvidelse ikke er forenlig med et så stort nabolag, sier begge samstemt.

De var ikke alene om disse meningene, Nesvik representerte flere velforeninger under tirsdagens møte i kommunestyresalen og snakket på vegne av godt over 100 husstander. Et av de største problemene er støvpartikler på huset, ruststøv som ødelegger båter og støvskyer fra industriområdet som skaper dårlig miljø i nærheten av industriområdet. De mener begge det er lite som er gjennomarbeidet i arbeidet med utredningen. I neste omgang skal naboene komme med innspill, for slik det er nå er det ikke godt nok utarbeidet til å gjennomføres.