PANDEMINYTT:

Vi skrev nylig om rektor Hilde Hesby ved Goa skole og Eva Walde Lund ved Harestad skole sine tanker rundt pandemisituasjonen, nå er turen kommet til rektor Per Jarle Marsli ved Grødem skole. Han satt pal å fulgte med på regjeringens pressekonferanse i torsdag kveld, og er stort sett fornøyd med utfallet. Det han synes er mest positivt med de nye restriksjonene er at det lokalt kan gjøres vurderinger. Samtidig merker han at elevene og lærerne har gått lei av situasjonen.,

— Jeg ønsker ikke å fokusere så mye på det negative. Lærerne er flinke til å omstille seg, elevene er friske i blikket og vi har generelt en sunn organisasjon. I tillegg har vi FAU i ryggen som støtter oss og skryter av oss. Så jevnt over er jeg meget stolt over gjengen min, sier Per Jarle Marsli.

https://randaberg24.no/2022/01/13/haper-at-dagens-pressekonferanse-kan-vise-en-vei-ut-av-pandemien/

Marsli viser til elevundersøkelsen der elevene ved Grødem skole ønsker mer praktiske fag. Han vet det er en krevende tid for elevene, og skulle ønske det annerledes. Da pandemien brøt løs ble kunst og håndtverk-, mat og helse- og musikkavdelingen stengt. Dette har medført at elevene har mistet litt av gnisten, de er lei av kun akademiske fag.

— Vi er en av svært få skoler som har kunnet holde oppe gjennom store deler av pandemien, det er noe vi er enormt stolte over. Alle er lei av korona, og ut fra det antar vi det er en trøtthet knyttet til tiltak og hverdagen her på Grødem også. Elevundersøkelsen viser at elevene uttrykker noe av dette ved å peke på at det er mindre praktisk og variert undervisning blant annet. Det er en direkte konsekvens av at spesialrom til kunst og håndverk, mat og helse, musikk i perioder har vært stengt, eller at gruppene ikke kan blandes.

https://randaberg24.no/2022/01/14/foresatte-tar-alle-beskjeder-om-testing-og-smitte-pa-en-formidabel-mate/

Grødem skole har til sammen hatt smitte i 7 klasser og rektor Marsli skryter av elevene som respekterer restriksjonene og de foresatte som holder barna sine hjemme ved en minste symptom.

— Videre skal vi fortsette å isolere ansatte mer enn vi pleier. Vi satt de tiltakene når vi åpnet i januar, og vil bare justere disse den første tiden. Når det kommer lokale signaler fra helse- og oppvekst vil vi gjøre de nødvendige endringene, avslutter rektor Per Jarle Marsli.