PANDEMINYTT:

Den 18. januar kom nyheten om at barnehagene i bygda går over til grønt nivå førstkommende mandag, den 24. januar er det slutt med gult nivå inntil videre. Oppvekstsjef Petter Hagen kunne i en pressemelding fra Randaberg kommune si følgende.,

— Det er viktig at barn og unge får leve et så tilnærmet normalt liv som mulig. Vi er derfor glade for at vi nå kan gå tilbake til grønt nivå.

Onsdag 12. januar kunne regjeringen presenterte de nye nasjonale koronatiltakene, der de opphevde det rødt nivået på videregående skoler. Samtidig overlot de ansvaret for å definere rett nivå til den enkelte kommune. Fra og med mandag blir det grønt nivå i barnehager, som innebærer tilnærmet normal drift med ordinære åpningstider.

https://randaberg24.no/2022/01/18/gront-niva-i-barnehager-og-skoler-fra-mandag-24-januar/

Randaberg24 tok kontakt med styrerne i noen av bygdas barnehager. De stiller alle seg bak følgende kommentarer.

— Grønt nivå innebærer at vi ikke skiller mellom kohorter, alle kan være sammen på tvers av avdelingstilhørighet. Ansatte kan også samles i blant annet møter. Det blir spennende og se hvordan smitten utvikler seg, men konsekvensene vil jo nå være mye mindre inngripende enn før. Både ansatte, barn og foreldre har levd med dette i snart to år, og jeg tror vi sammen takler det som kommer.

— Overgang til grønt nivå krever lite, eller ingen forberedelse, men det er viktig å være klar over at når tiltaksmengden går ned så vil det også medføre mer smitte. Vi må derfor være forberedt på økt sykefravær hos barn og ansatte, noe vi har prøvd å forberede oss på ved å rekruttere flere vikarer. Allikevel vil det kunne forekomme redusert åpningstid/stengte avdelinger hvis mange i en personalgruppe smittes samtidig.

— Vi håper selvfølgelig at dette er enden på en lang, krevende periode, men har lært at det kan komme overraskelser.