HALLOWEEN: Det er en spesiell dag blitt også her i landet, men ikke alltid. Halloween tok for fullt av på 2000-tallet her i landet. Allehelgensaften heter det fra starten av, men det er mer kjent som den dagen da barn og unge tar på seg skumle kostymer. Utkledd som for eksempel skjeletter, gjenferd eller monstre, går de i grupper fra dør til dør i nabolaget, ringer på og roper «knask eller knep».

I Randaberg er det også mange som gleder seg til morgendagen. 31. oktober etter mørkets frembrudd kan du vente deg folk på døra di. Utenfor dørene kan det være pyntet - med blant annet gresskar, for det har nemlig blitt mer og mer vanlig. Slik var det ikke til å begynne med, for da var det faktisk neper som ble brukt, ifølge historiebøkene.

– Jeg har ikke solgt et gresskar denne gang, for vi har naboer her ved siden av som selger og selger gresskar av god kvalitet, noe jeg synes er fantastisk flott, sier Robert Håland ved Europris.

Robert Håland og Halloween er ikke ukjent for mange. Foto: Per Thime
Halloween utvikler seg stadig og er ikke bare kjekk for barn og unge - for mange selger populære og skumlte ting i den forbindelse. Foto: Per Thime

– Halloween er populært, det er det ingen som helst tvil om. Vi har også vært med siden 2000 tallet da det begynte å ta av her i landet. Det utvikler seg hele tiden og for oss her ved Europris er dette noen meget gode dager, sier han.

Hør mer hva han sier i vinduet under - i videoen.

PS! ifølge tradisjonen skulle barn ha mat på Halloween i form av nøtter og frukt. I Irland får barn fortsatt frukt, ikke snop og slikkerier, som man får mye av når det er allehelgensaften, mye bedre kjent som Halloween.