JULEGRØT: Stadig flere, spesielt blant de unge, spiser julegrøt i desember. Noen begynner allerede når adventstiden begynner.

Det gjelder trolig også for lokal ungdom i Randaberg.

Melkeforbruket gjør et kraftig byks oppover i desember når det kokes og serveres julegrøt i hele adventstiden. Det viser en fersk undersøkelse.

– Det er overraskende nok de yngre som spiser mest julegrøt. I en fersk spørreundersøkelse svarer hele 82 prosent av de mellom 18 og 29 år at de spiser julegrøt i desember, sier kommunikasjonsrådgiver Stine Wickmann i Melk.no til Nationen.

Blant alle spurte svarer hele 78 prosent at de spiser julegrøt av risengryn minst en gang i desember. Dette er en økning på fire prosentpoeng siden 2020.

De aller fleste spiser fortsatt risengrynsgrøt i løpet av juledagene, men det er en ny trend at grøtspisingen starter allerede i adventstiden. Spesielt gjelder dette blant barnefamilier, der hele 40 prosent svarer at de spiser julegrøt i adventstiden.

Det er Norstat som har gjennomført den landsdekkende undersøkelsen på oppdrag fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

(NTB)