Slik blir julen i Randaberg kirken — sjekk klokkeslettene

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

JUL: Julaften starter med «morgen gudstjeneste med julefred» for Randaberg menighet kl. 08.00.

— Det blir en rolig og stemningsfull gudstjeneste, med levende lys både utenfor og inni kirken, sier barne- og familiearbeider Ingrid A. Waage og legger til.

— Se for deg at du kommer til kirken en tidlig morgen. Det er helt mørkt ute, et julepyntet sentrum lyser og kirkeklokkene ringer stemningsfullt. Inne i kirken er det varmt og rolig atmosfære. Levende lys i vinduskarmene, og gudstjenesten starter med solosang «nå vandrer fra hver en verdens krok……». Fint, sant?

Gudstjenesten er for alle, men kanskje en ekstra fint start på dagen for de som skal på jobb kl 09.00, er på vei hjem fra nattevakt, eller til de som ønsker en rolig julegudstjeneste, uten trengselen som ofte blir på gudstjenestene senere på dagen.

Ellers er følgende klokkeslett å merke seg

Neste gudstjeneste er kl 14.00, her deltar barnekoret Minising med sang.

Denne gudstjenesten streames på menighetens nettsider (www.randaberg.kirken.no) og menighetens facebook/youtube.

Gudstjenesten kl 15.15 spiller Randaberg skolemusikkorps, og Trine Alveskjær Petterson synger.

Siste gudstjeneste julaften er kl 16.15, her blir det solosang av Målfrid Vestvik Bjaastad før julen ringes inn.

Geoffrey A. Holtmann er prest på gudstjenestene kl 14, 15.15 og 16.15. Svein Nybø er prest kl 08.00

Første juledag er det gudstjeneste kl 11.00 med prost Tomas Røsbak, her synger Randaberg mannskor. Denne gudstjenesten streames via menighetens nettsider www.randaberg.kirken.no

Andre juledag er det tradisjonen tro, gudstjeneste på Vardheim. Geoffrey Holtmann er prest, og det blir sang av Sven Viste.

Fakta: For første gang på tre år kan folk igjen komme til gudstjeneste på julaften uten strenge pandemibegrensninger. Det betyr trolig også fullsatte kirkebenker på Randaberg.