SKATEPARK: Det skal komme ny skate- og aktivitetspark ved Randaberghallen, vegg i vegg med Myrå barnehage.

Det er vedtatt og satt av midler til. Ikke alt er klart for å sette i gang dette prosjektet som for mange har vært etterlengtet.

Man må nemlig endre vedtatt regulering for å gjøre det nye anlegget mulig.

Slik skal etter planen en ny aktivitetspark se ut. Foto: Randaberg kommune, skisse

Lokalpolitikerne får sak om dette på bordet i neste uke. Dagens skatepark er regulert til idrettsanlegg, den som ligger ved Myrå barnehage.

Der den planlagte nye skate- og aktivitetsparken skal kommer er det regulert for parkering.

I korte trekk betyr det blant annet at dagens område for skatepark har unntak fra krav om detaljregulering - noe som også vil være naturlig å vurdere for nytt område.

Man imidlertid se mer på dette - for med ny park blir det færre parkeringsplasser der de er i dag. Konsekvenser av dette må dermed utredes.

«For utfylling, endring og oppheving av reguleringsplan gjelder samme bestemmelser som for utarbeiding av ny plan. Kommunestyret kan delegere myndigheten til å treffe vedtak om endringer i reguleringsplan når endringene i liten grad vil påvirke gjennomføringen av planen for øvrig, ikke går utover hovedrammene i planen, og heller ikke berører hensynet til viktige natur- og friluftsområder. Før det treffes slikt vedtak, skal saken forelegges berørte myndigheter, og eierne og festerne av eiendommer som direkte berøres av vedtaket, og andre berørte, skal gis anledning til å uttale seg. Jf. for øvrig § 1-9», heter det fra kommunedirektøren.

Dette vil muliggjøre at planprosessen vil kunne gjennomføres raskere og noe enklere enn en ordinær planprosess.

Kommunedirektørens foreløpige vurdering er at planarbeidet kan gjennomføres i løpet av året og av eget personell. I henhold til kommunens delegasjonsreglement er vedtaksmyndighet i planendringer etter pbl § 12-14 delegert til kommuneplanutvalget (KPU).

– Videre sier delegasjonsreglementet at endring av reguleringsplaner som ikke er prinsipielle, kan vedtas administrativt. Kommunedirektøren holder det åpent om planen skal vedtas administrativt eller av KPU, men dersom den skal vedtas av KPU er det naturlig å sikte seg inn på siste møte i 2023, 30. november.

Klarer man det kan man trolig sette i gang som plkanlagt, tidlig i 2024.