FRISBEEGOLF: Mange er enig i at stedet frisbeegolf-banen på Grødem ligger, er bra. Men det gjelder ikke alle.

– Innledningsvis vil vi gjenta våre generelle betraktninger om hvordan dette tiltaket ble fremmet opprinnelig, og kom i stand. Vi påpekte ulovligheten i tiltaket, og betred fremgangsmåten i forhold til naboer. Dette fikk vi bekrefte via Statsforvalterens inngripen, heter det fra en nabo som har skrevet til kommunen, i et brev som finnes i kommunens postliste.

– Vi anførte, og anfører, at tiltaket er i strid med reguleringsplan for området, og kommunens intensjon med friområdet. Det innebærer betydelige konflikter mellom ulike brukergrupper, og reduserer kvaliteten på området som tur- og lekeområde, heter det videre.

Nå er det altså et nytt utkast til bane som foreligger, og det er foretatt justeringer i forhold til dagens bane.

– I forhold til det nye utkastet finner vi det merkelig at utkast 11 fremdeles er del av banen. Vi har påpekt at dette utkastet innebærer betydelig fare for kroppsskade, slik det ligger i terrenget nå. Vi har påpekt dette i eget brev til Kommuneoverlegen, med bilder. De som kaster ut sørover i bane 11 har ikke oversikt over gående i bakken opp. Dette har medført flere nestenulykker, hvor turgåere er truffet av flyvende objekter. Denne delen av banen er farlig, og må uansett fjernes snarest, skriver beboeren.

Det vises også til platået hull 11 er på, et platå som ofte benyttes for barn i lek.

Ikke alle har sansen for hvordan enkelte «hull» er plasser ved banen for frisbeegolf på Grødem. Foto: Arkivbilde, Randaberg24

– Det er også en betydelig fare forbundet med at skivene rikosjetterer etter kollisjon med trærne i området, og det er mange eksempler på at de treffe bebyggelsen nær ved. Dette området er det nå umulig å oppholde seg på, særlig i helgene når tettheten av spillere er størst, også for turgåere og folk som lufter hunder er området nå mer eller mindre utilgjengelig.

I en oppsummering i brevet heter det at man samlet sett er mest misfornøyd med bane 11, det er i følge brevskriver den mest farlige og mest sjenerende banen.

– Vi er svært misfornøyd med behandlingen av denne saken og stusser veldig på at vi ikke fikk beskjed i forkant av plasseringen av platåene. Plutselig sto de bare der da vi kom hjem. Den gang visste vi ikke hva det var engang. Nå er det mange folk og mye støy der til alle tider på døgnet. Nesten alle som bor i nærheten her har blitt truffet av et flyvende objekt i skogen, gamle og unge. Slik vil vi ikke ha det og vi protesterer på det sterkeste på denne aktiviteten her i nærområdet!! Vi kan ikke hente bilen engang uten å måtte kontrollere om det er forsvarlig å stå ved veien der bilen står.

Området ved frisbeegolf-banen ved Giljaskogen på Grødem.- Foto: Arkivbilde, Per Thime