MEKJARVIK: I morges, rett før klokken 06.30, la MS Rotterdam til kai i Mekjarvik. Det er også sommerens siste anløp av cruiseskip på Randaberg for dette året.

Dermed har det vært 11 slike skip med til sammen tusenvis av turister om bord. Bare noen ganske få av dem har vært rundt i Randaberg for å sjekke ut kommunen nærmere.

Da skipet la til kai var det fint høstvær med behagelige 15 grader i luften. Ved kaien venter det etter hvert som vanlig en del busser som frakter turistene videre til andre steder i distriktet. Noen er trolig på tur til Stavanger, Prekestolen, Jæren og andre steder i løpet av formiddagen.

Når dette så er det siste cruiseskipet denne sommeren, så skal det etter hvert også evalueres om dette skal fortsette til neste år.

Mye tyder på at Mekjarvik er og forblir en havn for industri - og ikke for cruiseskip. Tidligere sa havnedirektør i Stavangerregionen Havn, Magne Fjell til Randaberg24 at Mekjarvik er en næringshavn som ikke er tilpasset cruise.

- Vi har fått noen klager fra rederi og turister som ikke liker å gå i land i Mekjarvik når forventningen er Vågen i Stavanger sentrum.

Når det så skal evalueres før det tas en endelig beslutning om Mekjarvik som cruisehavn, så bekrefter Fjell det som virker klart.

– Det er svært sannsynlig at besøk av cruiseskip til Mekjarvik blir betydelig redusert til neste år, sa Fjell.