Nå kan frivillige lag og organisasjoner igjen søke strømstøtte hos Lotteri- og stiftelsetilsynet

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

STRØMSTØTTE: Onsdag 19. oktober åpner Lotteri-og stiftelsetilsynet for ny søknadsrunde for frivillige lag og organisasjoner.

Søknadsfristen er satt til 16. november klokka 13.00.

Nå kan du søke strømstøtte for perioden juli til september 2022. Lotteri- og stiftelsestilsynet vil betale ut strømstøtte fortløpende etter de har åpnet for søknader, slik at de som søker tidlig kan få pengene raskest mulig.

Ordningen for strømstøtte gjeld for organisasjonar med strømforbruk med en månedlig gjennomsnittspris på over 70 øre per kWt i søknadsperioden. Mottakerne får dekket 80 prosent av prisforskjellen mellom 70 øre per kWt og den månedlige snittprisen.

Her kan du se oversikt over områdene som er omfattet av ordningen.

Hvem kan søke

Søkerne må ha organisasjonsnummer for å kunne søke, og disse organisasjonene har rett til å søke:

• Virksomhet som er registrerte i Frivillighetsregisteret. De oppfordrer organisasjoner som ikke oppfyller kriteriene, til å registrere seg.
• Virksomheter som ikke er registrerte i Frivillighetsregisteret kan søke dersom medlemmer er registrerte i Frivillighetsregisteret. Dette gjelder til idrettslag som har skilt ut driften i et eget selskap som ikke er registrert i Frivillighetsregisteret, der idrettslaget har den bestemmende part.
• Andre frivillige virksomheter som ikke er registrerte i Frivillighetsregisteret: Kan få støtte dersom virksomheten hovedsakelig er drevet av frivillig arbeidsinnsats og det ikke er behov for privatpersoner eller kommersielle foretak å oppnå økonomiske fordeler for virksomheten. Med frivillig arbeidsinnsats mener de mennesker som bidrar uten lønn eller annen form for økonomisk tilskudd, verken nå eller i framtiden. Frittstående kirker og forsamlingshus under Den norske kirke, grendehus og lokale forsamlingshus kan søke om de hovedsaklig er drevet av frivillig arbeidsinnsats.

Les mer om vilkårene for ordningen og hvordan du kan søke her.