POLITIKK: – Jeg synes det er kjekt å ha noe å gjøre, for jeg er ikke den som er så flink å bare sitte stille. Nå ble jeg spurt om å være med i Eldrerådet, da sa jeg ja til det.

Ja, for 81-åringen er aktiv, blant annet gjennom sin innsats som leder i det som egentlig heter Nasjonalforeningen for Folkehelsen Randaberg Helselag

I går var det første møte i rådet hvor Kjell Nordbø (KrF) ble valgt som leder. For Anna Kristin Klæbo Jakobsen (AP) er det ikke første gang hun er politiske engasjert, ikke i det hele tatt.

– Jeg er fra Stavanger og har bodd der i mange år. På 80-tallet var jeg med i det som da het Bystyret. Det var da Kari Thu var ordfører, hun som overtok etter Arne Rettedal i 1982.

Thu er i dag 84 år.

– Men jeg husker henne godt, ei streng dame som visste hva hun gjorde. Jeg husker første gang jeg skulle på talerstolen, jeg var så nervøs, for innlegget, og for henne. Jeg hadde fått to minutter taletid om det jeg skulle snakke om, men jeg tror jeg ble klubba ned lenge før tiden, men jeg holdt på videre, humrer hun.

I går kom debuten i Eldrerådet for den driftige pensjonisten. Foto: Per Thime
Joda, hun snakker godt - og trives og med å mimre ltt. Foto: Per Thime

Det er ikke bare der hun var aktiv politiker.

– Jeg bodde i Berlevåg i flere år, engasjerte meg litt der. Det var vel et slags kvinnekupp som ble gjort og da var jeg med i kommunestyret der oppe i Nord-Norge.

Dette var tidlig på 90-tallet.

– Jeg var i Berlevåg i to perioder, hvor jeg jobbet som rektor ved den lokale skolen. Politikk var det også hvor jeg var med i kommunestyret for AP. Det var den tiden Gro Harlem Brundtland var statsminister i Norge i begynnelsen på 90-tallet.

Hun liker å mimre, men så var det møte i Eldrerådet, men vi slår fast at hun nok fortsatt kommer til å være aktiv.