FLYKTNINGER: Hittil i år er 10.000 ukrainske flyktninger bosatt i Norge. Siden krigen i Ukraina brøt ut, har 37.032 fordrevne ukrainere blitt bosatt i norske kommuner.

En del har - og skal komme til Randaberg dette året.

– I skrivende stund har vi bosatt 45 flyktninger så langt i 2023. I tillegg har vi konkrete avtaler med IMDi om bosetting av ytterlige 24 personer i løpet av de neste ukene, til sammen bosatt eller avtalt med IMDi 69 personer Med andre ord jobber vi som planlagt i den grønne landsbyen ligger vi godt an til å nå målsetting om 160 bosettinger i 2023. sier Kel Tighe, leder for NAV Randaberg til Randaberg24.

Randaberg kommune har som nevnt sagt ja til mottak av 160 flyktninger dette året, men det kan også bli mer.

– Sammen med alle norske kommuner venter vi på ny anmodning fra IMDi – dette med bakgrunn i at behov for bosetting i 2023 oppjusteres fra 35 000 til 43 000.

Han legger til at kommunen jobber godt med lokale huseiere og i skrivende stund har man nok boliger til de som skal bosettes den neste tiden.

– Men vi vil selvsagt trenge tilgang til nye boliger og fortsetter med det gode samarbeidet med huseiere for å nå mål om 160 bosettinger i 2023. Jeg venter at bosetting vil bli høy hver uke og hver måned resten av året.

Han legger til:

– Jeg er stolt over innsatsen som mine medarbeidere har lagt ned og det gode samarbeidet vi har i Randaberg kommune for å få dette til. Det er rett og slett en kjempeinnsats som NAV, skolene og barnehagene, helsestasjonen, samt frivillige har lagt ned.

Kel Tighe, kommunalsjef og NAV-leder i Randaberg. Foto: Arkivbilde