SKATEPARK: Ønsket var å plassere en ny skatepark vegg i vegg med sandvolleyballbanene, men når det i neste uke kommer opp en sak i Kommunalplanutvalget er det ikke med en innstilling om det.

Mye tyder nemlig på at et annet sted må velges. Årsaken til det er flere, blant annet en tre meter høy støyskjerm - plassert rett mot Torvmyrveien. I første omgang var det tenkt at dagens «skatepark» som ligger ved siden av Myrå barnehage ble parkeringsplass og at man dro skatepark over til parkeringsplassen.

– Det blir nødvendig å bygge en støyskjerm på ca. 3 meter for å gi tilfredsstillende støyforhold for boligbebyggelsen på den andre siden av veien. En så høy støyskjerm langs Torvmyrveien vil være uheldig både for miljøet og opplevelsen sett fra veien og sett fra selve skateparken, og kommunedirektøren mener av den grunn at skatepark ikke bør anlegges her, skriver kommunedirektøren, ved saksbehandler Yangyou Sun.

Da må man altså tenke på noe annet, og kanskje blir det i nærheten.

Slik ønsker man det ikke mot Torvmyrveien. Foto: Randaberg kommune

Der kommer blant annet den svært lite brukte grusbanen ved Randaberghallen inn i bildet, men det er ikke sikkert det blir der heller, for man ser på både fordeler og ulemper ved plassering av en ny skatepark for de unge.

LES HELE SAKEN HER

På bakgrunn av det som har kommet frem i planarbeidet til nå, er det aktuelt å se på følgende plasseringer av skateparken, og man har satt dem fra A til D.

Se alternativene - bla til høyre

Man har ikke slått fast hva som vil være den beste løsningen, men kommunedirektøren ønsker å jobbe videre for å se hvilke av de fire alternativene som vil være den beste løsningen.

Det er altså ikke noe som tyder på en snarlig avgjørelse rundt dette, for man skal trolig se på det som har med

• Etablering skatepark i Randaberg sentrum øst (plassering, størrelse og støy)
• Bruken av grusbanen (innhold og størrelse)
• Utvidelse av tennisklubben
• Kjørevei og parkering
• Gangveier og grønnstruktur