TILBUD: I fjor åpnet «Låftet» på Frivillighetens hus, det skulle være et nytt tilbud for ungdom i bygda. Nå mangler de tilstedeværende frivillige, og var i går nødt til å stenge tilbudet flere timer før ungdommen ønsket.

I stedet for å stenge klokken 21, måtte de sende ungdommene ut i 17. tiden.

Det er romslig og plass til mange flere. Foto: Simen Ingemundsen
På «Låftet» kan en også spille dataspill, som Eirik Glad Vistnes liker å gjøre. Foto: Simen Ingemundsen

– Ungdommen forventer at vi skal holde åpent hver onsdag, og hvis vi blir nødt til å stenge tidligere enn først lovet i tiden framover, ja da vil ungdommen etterhvert miste interessen for «Låftet», sier Anna Kristin Klæbo Jakobsen, som har sagt seg villig til å være frivillig helt fram til «Bassenget» åpner.

Hun synes synd på ungdommen som ønsker en plass å henge til langt på kveld, men som på grunn av for få frivillige delvis mister et tilbud.

– Det nytter ikke å sitte å «offe» over ungdommen, da bør en heller ta i et tak, enten det er ungdommens besteforeldre, oldeforeldre eller foreldre som stiller opp. Vi pensjonister kan være tilgjengelige på dagtid, men på kveldstid bør de yrkesaktive ta i et tak, avslutter Klæbo Jakobsen.

Loke Borgen Thrane (f.v.), Sebastian Johansen Bjørnø og Theodor André Hansen er alle tre glade for de har et tilbud etter skoletid. Foto: Simen Ingemundsen

Loke Borgen Thrane, Sebastian Johansen Bjørnø og Theodor André Hansen verdsetter alle tre «Låftet». De hygger seg i lag, og synes det er fantastisk å ha et sted å tilbringe ettermiddagene på.

– Her får vi møte venner, ha sosialt, vi får spille brettspill og videospill, spise god mat og høre valgfri musikk fra musikkanlegget. Her er det nok sitteplasser, varmt og godt, og et sted vi verdsetter og kan føle oss trygge med frivillige voksne rundt oss, sier de tre kameratene, som synes det er sørgelig å tenke på at det er noen ungdommer som gjør hærverk og at det ikke er nok frivillige til å holde tilbudet i gang.

De mener at hærverk er feil vei å gå, det koster og det går av penger som de ellers kunne brukt på andre hyggelige ting.

«Låftet» har siden starten hatt rundt ti faste innom hver gang, og på det meste har det vært 20 som har tatt i bruk tilbudet. Flest gutter besøker «Låftet», som ønsker flere jenter velkommen.

– Det er jo godt å ha et sted hvor gutter kan være gutter, men det hadde også vær trivelig om flere jenter kom, avslutter de tre, som går på ungdomsskolen.

Loke går i åttende, Sebastian i niende og Theodor i tiende, alle tre på Harestad skole.