GOLF: - Det er rundt 11 år siden jeg gav meg med golf, for da ble det studier, kjæreste og oppussing leilighet - men nå er jeg klar for å være med litt igjen og det hadde i den anledning vært kjekt om det er flere damer som vil være med her ute på Tungenes, sier Kristina Mehammer.

Kristina var aktiv golfspiller, la ned mye trening og deltok også i turneringer.

– Jeg vil ikke si at jeg var et golftalent, men klarte meg greit. Da jeg var 17 år var jeg ikke blitt god nok og spilte på nivå med gutter på 11 år, så da var det greit å bli god på noe annet, spøker Kristina. Så på grunn av andre prioriteringer har hun knapt tatt i ei golfkølle de siste 11 årene.

Noe av årsaken har også vært en vond rygg etter to svangerskap.

– Lysten og ryggen er tilbake og jeg har også hatt med mine sønner på to og et halvt og fire år på golfbanen - og de fikk også testet ut å slå noen baller, humrer hun i solen på en for dagen vindfull golfbane på Tungenes.

Kristina har gått noen runder i flotte omgivelser på banen ved Tungenes. Foto: Per Thime

Da Randaberg24 som snarest er innom har Kristina akkurat tatt seg en runde på banen, sammen med en potensiell kunde.

– Jeg jobber med avvik.com som er et avvik og forbedringssystem som brukes av firmaer for å rapportere avvik og HMS-hendelser og som hjelper dem med kontinuerlig forbedring. Det er fint å kombinere møter med en runde på golfbanen, som i dag.

Det er jo noen kvinner som spiller golf i Randaberg, men det ønsker å få med mange flere og skape en hyggelig sosial arena.

– Jeg har lyst å være med å bidra til det hvis jeg kan. Klubben skal fokusere på å tilrettelegge for flere kvinner og det er viktig å huske at golf er et lavterskeltilbud for kvinner i alle aldersgrupper, ung som eldre og gammel.

Golfklubben har i dag et tilbud for damene en gang i uka, nemlig det som omtales som damegolfen.

– Her spilles det uhøytidelig turnering på banen hver onsdag. For å være med på damegolfen på onsdagene må man ha det grønne kortet. Grønt Kort er et ferdighetsbevis i Golf, basert på en teoretisk og en praktisk prøve. Dersom det er noe som er interessert i å prøve golf for første gang, kan de gjerne ta kontakt med klubben.

Banen på Tungenes ligger idyllisk til ved havet, noe golfspillerne setter pris på. Foto: Per thime
Kristina Mehammer ønsker flere kvinner på golfbanen. Foto: Per Thime

Banen på Tungens har 9 hull og regnes som en bra bane, men det er ikke så lang bane.

– Det kan også være en fordel når man skal starte med golf. Det viktige er at dette vi satser å få til skal være et lavterskeltilbud hvor alle kan være med. Jeg er sikker på at det vil skje mye kjekt på damegolf-fronten denne sesongen, så for de som er interessert kan det vært kjekt å følge Randaberg Golfklubb på Facebook.

Nå krysses det fingre for at dette kan være noe damene kan få interesse for.

– Men hva trenger man egentlig for å spille golf?

– Når du skal begynne å spille golf, trenger du litt golfutstyr. Basisutstyret består av golfkøller, golfballer, pegger og greengaffel. Alt dette får du fint plass til i en golfbag. I tillegg til dette trenger du et par gode golfsko, egnede klær og golfhansker. Men, man trenger ikke kjøpe det dyreste utstyret - for det finnes mange alternativer og muligheter, så kom kom og bli med, damer - for dette er gøy, avslutter Kristina i solskinnet på Tungenes.