Månedsrekorden slått - 13 nye smittetilfeller

Nærmere 12.000 smittetilfeller i landet siste døgn er rekord. Rekorder er også satt i Rogaland.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:

SMITTE:

I desember var det 170 smittetilfeller på Randaberg, noe som var rekord gjennom hele pandemien.,

Det er det ikke lenger.

De foreløpige tallene for siste døgn viser at det  så langt i januar er 174 personer som er smittet.

I går ble det meldt om 13 nye smittetilfeller her i kommunen, viser VGs oversikt. Randaberg kommune har nedjustert tallet til 13.

Mye smitte er det ellers også - både på Nord-Jæren og i landet. Både i Stavanger, Sandnes og Sola er det nye døgnrekorder. Det samme gjelder for landet samlet - det siste med en solid rekord på ett enkelt døgn.

KommuneNye
Randaberg13
Stavanger312
Sandnes200
Sola54
Rogaland totalt897
Hele landet11.825

I kveld er det pressekonferanse hvor regjeringen skal bestemme veien videre for den neste tiden. Det er ventet en del lettelser til tross for rekordsmitte. Hvilke det blir er ikke kjent, men det kan igjen blir gult nivå ved videregående skoler og skjenkestoppen kan bli opphevet - hvor man kan skjenke alkohol på serveringssteder til et tidspunkt. Det kan også bli noe lettelser innen kulturlivet.

Noe annet man trolig kommer til å se mer på er smittesporing og karantenereglene. Karantene fører til stort fravær ved arbeidsplasser - og skoler/barnehager. Det er også ventet at man sier noe om breddeidretten.

– Med disse restriksjonene blir ungdom i de eldste aldersgruppene spesielt rammet i form av særskilte begrensninger for utøvelse av idrettsaktivitet. Tiltakene oppleves som uforholdsmessige, da de fleste i denne aldersgruppen er vaksinert, sa idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding forrige uke.

Regjeringen har varslet at de vil prioritere barn og unge når de justerer på tiltakene.

– Det gjelder skoler, barnehager, fritid og idrett. På alle de områdene har det vært tiltak, og vi går grundig gjennom det for å se på muligheter for gjøre tilpasninger slik at hverdagen blir mest mulig normal, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB onsdag.