Frastjålet påskepynten i busskuret: – Kjenner jeg blir lei meg for tyveriene

Kidus (10) synes det var trist at påskepynten ble stjålet fra busskuret på Vistnes. |Kidus og Thor Ove Vistnes satte i påsken ut mange krukker med påskepynt. 14 krukker ble stjålet, men nå har noen angret og kommet med dem.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

SIMPLE TYVERIER: 

Ute ved Vistnes har det i påsken vært pyntet med blomster i et busskur. Det skulle være pynt og ikke noe man bare kunne ta med seg.,

– Dette var og er ment som pynt, men da jeg så i Randaberg24 at det ble oppfordret til å ta med seg, ble jeg overrasket og irritert, sier Thor Ove Vistnes.

Det hadde han da også full rett til! Det førte nemlig til at blomster ble stjålet.

Randaberg24 skrev nemlig at her var det fritt fram, men det viste seg ikke å stemme. Deler av innholdet i artikkelen ble fjernet, men undertegnede beklager også at det først kom på trykk.

– Jeg satte opp en plakat, for det ble nemlig slik at alt forsvant fra busskuret av både påskeliljer og tulipaner. På plakaten sto det tydelig at det var pynt som var ment som det - og bare det.

I dag var han og Kidus på plass igjen, for det var nemlig borte vekk igjen, enda de satte ut nye krukker i går.

– Det er trist at noen bare gjør slikt som dette. Jeg var med og gjorde dette i stand da vi plantet i oktober/november i fjor, sier Kidus (10).

Han forteller at det en del jobb som skal til for å få til dette.

– Vi laget til 25 krukker med blomster og gjorde dem klare. Nå er 14 av dem stjålet. Jeg kjenner jeg blir litt lei meg når slikt skjer, fortsetter 10-åringen.

Kidus og Thor Ove Vistnes på plass i busskuret på Vistnes.

I busskuret henger det altså plakat - det er til utstilling!

– Det er jo 2. påskedag, men jeg håper blomstene denne dagen får stå i fred uten å bli stjålet, sier Vistnes.

Han ser også på det hele som litt kunst ute på Vistnes - og i tillegg er dette også et litt historisk sted. Det har nemlig ikke alltid vært et busstopp der.

– Hehe! Nei, det har ikke det. Der blomstene nå står til pynt var det for mange, mange år siden en gård. Navnet var Stormtun gård og sto her fra 1590. Vi kan vel si at dette for oss som kjenner litt historie, så blir dette også litt kunsterisk for å hedre en gammel gård som en gang i tiden sto her, her som vi sitter i busskuret.