— Vi er klare til å ta imot det antallet som kommer

Rektor Per Jarle Marsli skryter av hva Else Liv Eriksen har fått til på introbasen.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

SKOLE: Nylig ble det kjent at regjeringen har bestemt at nyankomne elever skal få fullverdig opplæring innen tre måneder.

— Vi har kapasitet til mange og har ansatt flere nye lærere fra august, sier Else Liv Eriksen ved introbasen på Grødem skole.

Pr. dags dato er det fem flyktninger fra Ukraina som går på introbasen. Til deg som ikke vet hva en introbase er; Så er det en plass elevene skal lære seg nok norsk til å følge den vanlige opplæringen i skolen.

— Vi har hentet inn to pensjonerte lærere og jeg har dyktige folk på laget. Det er ingen ventetid og vi er rystet til å ta imot mange, avslutter Eriksen som har ledet mottakskolen i mange år.

Rektor Per Jarle Marsli skryter av Else Liv Eriksen, som har gjort en formidabel god jobb med rekruttering av kompetente lærere.

— Vi har fått hjelp av tidligere lærere fra introbasen vår (pensjonister), og fått inn ny kompetanse i norsk og ukrainsk. Introbasen på Grødem skole har derfor god kapasitet til å ta imot flyktninger fra alle nasjonaliteter. Vi har økt bemanningen for å bygge opp et større tilbud, samt drifte dette på lenger sikt. Det gjør at vi tar imot nye elever raskt, og ukentlig.

I regjeringens pressemelding står det videre at Ukrainske barn som kommer til Norge, skal nemlig få et opplæringstilbud så raskt som mulig. Det innebærer at kommunene skal starte med å gi et skoletilbud til elevene, selv om ikke alt er klart. Nå foreslår regjeringen at opplæringstilbudet skal være fullverdig innen tre måneder, noe som er en utvidelse fra dagens krav på en måned.

Publisert: