Cruiseanløp i Mekjarvik: — Vi låner sykkel og ser oss rundt

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

MEKJARVIK:

De aller færreste, trolig ingen, hadde satt sine bein på Randaberg tidligere. Turistene som i morges la til kai i Mekjarvik kom med «Aidaprima» fra Kiel, en tur som startet 17. mai.,

Rundt klokken 07.45 var alt som det skulle, skipet hadde fortøyd og 3.300 passasjer kunne ta seg rundt i distriktet de neste 10-11 timene.

Randaberg24 var på plass på kaien da det historiske anløpet skjedde. Det var også det tyske ekteparet Herman og Hanna, eller de kom på land.

https://randaberg24.no/2022/05/19/historisk-sus-forste-cruisebat-la-til-kai-i-mekjarvik/

— Dette var et nytt sted for oss. Vi har vært i Norge tidligere, men da med bobil. Nå ville vi forsøke oss på cruise, sa de.

Ruta startet altså i tyske Kiel 17. mai. Siden har de vært rundt Skagerak og ikke minst langs Jæren før de i dag gikk i land i Mekjarvik.

— Det var mye rør her, ikke den havna vi er vant med å se. Men oppe fra dekk, det øverste, kunne jeg se en del av områdene her. Vi har bestemt oss for å låne oss sykkel og se litt av nærområdene.

— Vet dere hva det heter her?

— Nei, det vet vi ikke, eller de sa i høytaleren Mekjarvik. Vi får forhøre oss litt mer om hva vi kan se når vi tar sykkelen fatt sa ekteparet før de skulle hente seg hver sin sykkel.

Litt før klokken 09 kom også ordfører Jarle Bø. Han skulle møte representanter fra båten.

 For aller første gang er det cruiseanløp på Randaberg. Ordfører Jarle Bø var på plass kokken 09 i morges.

— Dette er stas og det er også viktig å gi turistene et godt førsteinntrykk, så kommer de også kanskje tilbake, sa Jarle Bø før han gikk videre for å møte kapteinen på båten.

Publisert: