BUSSRUTER: Det var under denne ukes møte i Hovedutvalg for nærmiljø og kultur det var oppe en sak som omhandlet Høring av rutestruktur for buss på Nord-Jæren.

For Randaberg er det forholdsvis små endringer fra Kolumbus, og innstillingen i saken var at man ikke hadde konkrete inspill.

Da saken ble diskutert noe i møtet var det Høyres Trond Magne Skjældal som la fram et forslag, som ble enstemmig vedtatt av utvalget.

Selv om rutekuttet i rute 8 ikke er en del av denne høringen, ber Randaberg kommune likevel om at kuttet reverseres som en del av arbeidet med ny rutestruktur, het det.

– Dette er en viktig rute for å knytte Randaberg til Tananger / Sola området. Det bør ses på mulighet for at rute 8 kan kjøre fra Tungenesveien, ned Bøveien, opp Visteveien og inn til sentrum på Vistnesveien. Dette vil kunne fange opp de nyetablerte boligfeltene i Valen, samt de eksisterende boligene langs Visteveien ved Vistestølen. Det bør sees på en bussløsning for områdene Vistnes, Bø og Tungenes og inn til sentrum.

Da ble det stemt over - enstemmig vedtatt å ta dette med videre langs veien for å se om dette kan være mulig å få til.