— Det blir dyrskue i Seljord, helst på MC

I sommer skal det ferieres på ulike måter for randabergbuen. Noen blir hjemme, mens andre drar på tur. Dette blir fast spalte i sommer - og neste ut er Bjørn Egil Nygård, daglig leder ved Randaberg Dyrepensjonat.

Bjørn Egil Nygård er klar for ferie, men det blir mest jobbferie - men noe skal han og kona unne seg.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

SOMMERDRØSEN: Som de to foregående årene skal Randaberg24 har sin lille sommerdrøs med forskjellige folk.

Utgangspunktet er bare noen ganske få spørsmål til hver og en. Samtlige år de samme spørsmålene og svarer for seg ut fra det.

Dette året er det disse fire spørsmålene som er utgangspunktet:

* Hva er dine ferieplaner i sommer?

* Har du et ferieminne du husker spesielt godt?

* Hva gjør du på når du er ute på en feriereise?

* På hvilken måte er årets sommerferie annerledes for deg, hvis den er det?

Det ligger an til en travel, men kjekke sommer ved dyreopensjonatet på Randaberg. Noe ferie skal det dog bli, i hvert fall litt for Bjørn Egil Nygård.

— Mine ferieplaner er strengt tatt mest jobbing nå om sommeren. Det er er mye jobbing ved dyrepensjonatet og det blir en aktiv og travel sommer utover. Jo, så det blir jobbing og jobbing, noe kona mener jeg gjør 24 timer i døgnet, sier han.

Ved dyrepensjonatet er det altså fullt innykk i sommer.

— Ja, det er det, og en god sjef stikker ikke på ferie mens det er mye som skal gjøres. Jeg har mange med meg og vi er klare.

Noe ferie skal det likevel bli, men kanskje ikke helt ennå.

— Vi skal selvsagt ha noe sommerferie vi også. Det blir blant annet litt ferie på hytta, men vi har også planer om en tur til Seljord i forbindelse med Dyrskue, men det er ikke før i september. Den håper jeg vi tar på MCn.

Han forteller også at det skal males ved pensjonatet, hvor noe allerede er gjort.

— Jeg skal male verkstedet, to hus, løe og kattepensjonatet to ganger, men har kommet godt i gang med det, så det er deilig å se hva som allerede er blitt gjort. Jeg pleier å si at ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag.

Sommeren er altså mye jobbing, men Nygård og familie liker også å reise - og få med seg opplevelser.

— Ferieminner er fint, og jeg husker en ferie da vi kjørte MC. Vi kjørte rundt i landet i 25 grader og sol ei hel uke. Da vi kom hjem, satte sykkelen fra oss, så begynte det å pøsregne. Men vi traff altså svært godt hele uka.

Når det blir ferie er det uten barna, for de er voksne.

— For Lillian og meg er det faktisk noen år siden forrige skikkelige tur. Det har selvsagt med covid-19 å gjøre. Da var vi i St. Petersburg i Russland og fikk med oss mye spennende der som Vinterpalasset - den enorme grønne bygningen. Vi liker å se og oppleve, som kultur, opera eller en sykkeltur hvor vi for eksempel kan fiske. Ferie er deilig, når den kommer.