MØTE:

De fire kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er for øyeblikket inne i strengere tiltak enn de nasjonale når det kommer til håndtering av pandemien.,

Årsaken har vært stigende smitte i de fire kommunene. Mye tyder imidlertid på at smitten både er på vei ned og under god kontroll i de fire kommunene.

— Vi møtes igjen tirsdag ettermiddag for nytt møte. Vi skal da se på de siste oppdaterte smittetallene for helgen, sier ordfører Jarle Bø til Randaberg24, mandag morgen.

Alt tyder på at man der får med seg den betydelige nedgangen det har vært i de fire kommunene - og at man går tilbake og følger de nasjonale tiltakene.

— Dagens lokale forskrift går ut torsdag og vi varslet jo i forrige uke at smitten var på vei ned og at det dermed var naturlig å gå tilbake til nasjonale tiltakdersom dette vedvarte.

Bø legger til at man først skal se på tallene.

— Det er en del som skal ha et ord med i laget, men dersom tallene er lave kan det også tenkes at den lokale forskriften oppheves allerede i morgen etter møtet. Men, mest sannsynlig vil de gjelde fram til fredag. På møtet blir det innspill fra kommuneoverleger og kommunedirektører.