— Her blir det 17. mai feiring i minst 30 grader

Hvordan skal 17. mai feires? Vi har spurt noen randabergbuer som er bosatt i utlandet.

|||Dette er deler av området hvor 17. mai skal markeres i Singapore for Thor Magne Larsen og hans kone,
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

17. MAI:

— Her blir det nok feiret i minst 30 graders varme, noe jeg selvsagt gleder meg til.,

Det sier Thor Magne Larsen fra Randaberg. Sammen med kona, Anne Tove, reiste de i september i fjor til Singapore. Der er hans bedre halvdel utstasjonert i et shippingselskap.

— Jeg søkte meg fri fra kommunestyret og ble med ned og trives utmerket sammen med kona i disse omgivelsene, sier lokalpolitikeren som representerer Høyre.

Foto: Privat

Singapore er en republikk i Sørøst-Asia. Landet er en øy- og bystat ved sørspissen av Malayahalvøya. I nord er landet skilt fra Malaysia av Johorstredet og i sør fra Indonesia av Singaporestredet. Landet ligger 137 kilometer nord for ekvator.

I neste uke skal Thor Magne og kona feire 17. mai som så mange andre.

— Vi skal i sjømannskirken allerede 16. mai for å ta del i feiringen der. Da er det nemlig «Public day» som det heter.  Jeg ser av programmet at det blir både pølser og is, som seg hør og bør, men også annet program. Det sies at det er rundt 1500 nordmenn i Singapore, en god del av dem ventes til kirken hvor det hele starter klokken 12, lokal tid.

 Foto: Skjermdump fra sjomannskirke.no

Via kirken sine sider kan man også se hva som skjer. Det er arrangement både 16. mai og selvsagt 17. mai. Når toget starter på Randaberg er det ettermiddag i Singapore, for tidsforskjellen er seks timer.

— Det er klart det er spesielt å få være med på dette, men det er også spesielt å kunne møte folk igjen. Her har det vært restriksjoner, men nå er det åpnet opp en del. Det har vært mer eller mindre nedstengt i to år, vi har ikke kunnet være mer enn fem personer samlet - så det å komme til sjømannskirken i forbindelse med nasjonaldagen er virkelig noe jeg ser fram til. Det er er jeg ganske sikker på at det er mange andre som også gjør.

 Anne Tove og Thor Magne Larsen trives i Singapore. 17. mai blir feiret i minst 30 graders varme - og kanskje en dukkert utover ettermiddagen og kvelden.

— Men kommer du til å savne 17. mai hjemme på Randaberg?

— Jeg er ganske flink å oppdatere meg, enten det er 17. mai, politikk eller andre ting fra Randaberg. Jeg er en flittig nettbruker, så jeg skal helt sikkert få med meg det kjekkeste fra 17. mai, også fra Randaberg.

Fra kommunestyret har han permisjon, men til høsten skal han hjem igjen etter et spennende og kjekt år i Singapore, ett land med i underkant av 6. millioner innbyggere.

— Forresten:

Få med at det også skal være korpsmusikk på 17. mai, for det er jo så absolutt noe som hører med God 17. mai alle sammen, avslutter han.

Publisert: