I dag åpnet man Solbakken sykehjem på Randaberg.

KOMMUNEN:

Flyttingen av beboerne fra Vistestølen til Solbakken sykehjem skjer onsdag, torsdag og fredag i denne uken.,

I Solbakken sykehjem er det 18 pasientrom, 3 fellesstuer (2 store og 1 litt mindre) og rundt 45 ansatte.

Alle som har plass i sykehjemmet har en form for kognitiv svikt og demenssykdom. Aldersgruppen spenner fra 50 år og oppover. De fleste er mellom 70 og 80 år.

https://randaberg24.no/2022/01/13/apner-snart-bli-med-inn-pa-solbakken-sykehjem/

— Pasientgruppen vår er sårbar, og blir veldig fort preget av uro ved en flytting. Men vi har en god plan for hvordan vi skal ivareta de, både under og etter flyttingen, sier Silje Vårvik Frøland, leder for Solbakken sykehjem.

Silje Vårvik Frøland er leder for nye Solbakken sykehjem. Foto: Ove Tennfjord, Randaberg kommune

Får bedre oversikt i de nye lokalene

— Vistestølen var bygd som bofellesskap, med tre adskilte poster, og hadde ikke den samme oversikten som vi har her. Solbakken sykehjem er bygd til sykehjemsdrift. Her har vi alt veldig sentralt, vi har korte avstander og bedre oversikt, sier Silje Vårvik Frøland.,

— Det er også større tetthet blant personalet. Du ser fort hvis noen trenger hjelp, derfor blir mulighetene for samarbeid bedre. Og ikke minst blir det lettere å møte de pårørende, fordi her er det mer kompakt og oversiktlig.

Ny teknologi i lokalene

Teknologiske løsninger som posisjonering, dørstyring, digitalt tilsyn og porttelefon er montert og testet. Utstyret er i hovedsak flyttet fra Vistestølen sykehjem.,

— Dørstyring er nytt, og innebærer at pasienter møter låste dører der de ikke har adgang, for eksempel til medpasienters rom. Dørstyringen tilpasses individuelt, og vil kun gjelde enkelte pasienter, sier Berit Bergsholm Immerstein, fagutvikler i Helse og velferd.

De ansatte er veldig positive til flytting, og ser fram til å komme i nye lokaler.

— Personalet har snakket om denne flyttingen veldig lenge, og nå tror jeg alle kjenner på at flyttingen bare kan skje. Vi er alle giret på å komme i gang her på Solbakken sykehjem, sier Silje Vårvik Frøland.

Sykehjemslederen ser også fram til et nærmere og tettere samarbeid med Randaberg sykehjem, som ligger vegg i vegg med det nye sykehjemmet.

— Vi har allerede etablert et samarbeid i dag, via ledermøter og møter for fagkoordinatorene på tvers av avdelinger. Men siden vi nå blir nære naboer, tror jeg dette samarbeidet vil utvikle seg til å bli både bedre og tettere.