KONFLIKTRÅDET: – Lokalt for Konfliktrådet Sør-Vest hadde vi 926 saker, som er en oppgang på 20 prosent sammenliknet med 2022. Den største forandringen hos oss var innen henlagte saker fra politiet. Grunnen til denne økningen er at vi får oversendt flere butikktyveri fra politiet sier Kirsten Borsheim konfliktrådsleder i Konfliktrådet Sør-Vest i en pressemelding.

Konfliktrådet sin hovedoppgave er å mekle i straffesaker og sivile saker (som også omhandler henlagte saker fra politiet), og å være straffegjennomfører for ungdomsstraff og ungdomsoppfølging.

Kirsten Borsheim, leder i Konfliktrådet Sør-Vest. Foto: Privat

– Det sentrale i konfliktrådet sine tjenester er at vi tilbyr gjenopprettende prosess, som er møter mellom mennesker som har vært utsatt for en straffbar handling eller er del av en konflikt. Hensikten er at partene i et møte, som tilrettelegges av nøytrale meklere, skal få sette ord på sine opplevelser og få innsikt i hverandres situasjon. På denne måten kan partene snakke ut, legge ting bak seg og gå videre i sine liv. For den fornærmede vil det også kunne gi personen tryggheten tilbake.

Det har også vært økning i Randaberg for saker i Konfliktrådet det siste året, forteller Borsheim til Randaberg24.

– I Randaberg ble det registrert to saker i 2022 og 18 saker i 2023. Dette gjelder straffesaker, henlagte saker og sivile saker samlet. Sakene i 2023 handler i stor grad om mindre tyveri der den påklagede var under 15 år på hendelsestidspunktet.

Det har også vært økning i Randaberg for saker i Konfliktrådet det siste året Foto: Erik Sundt

Under ser du oversikten fra Konfliktrådet for 2023 for Rogaland og nasjonalt.

Foto: Skjermdump