KJÆLEDYR: For drøyt to år siden opplevde Oddbjørn Leikvoll og hans kone noe helt forferdelig. En svær løs hund skremte kona til Leikvoll såpass at hun siden ikke har turt å gå tur i Randaberg. Leikvoll hadde et håp om at den innførte båndtvangen ville få hundeeierne til å skjerpe seg, men den gang ei.

– Nå er jeg forbanna, finnes det ikke respekt blant hundeeierne i bygda. En ting er at de lar hundene sine gå løs, men at de ikke plukker opp avføringen etter hunden sin er mangel på respekt, sier en oppgitt og frustrert Leikvoll.

Leikvoll er fryktelig lei av at hundeeiere ikke plukker hundedritten fra hans eiendom. Foto: Simen Ingemundsen

Tilbake til båndtvang, Leikvoll er positiv til at Randaberg får sin egen hundeluftegård, men er redd for at kommunen ikke kommer til å holde den vedlike, slik som med annet i kommunen. Han mener også at det bør innføres en form for «hundeskatt», slik at noen ansatte i kommunen kan plukke opp avføringen etter bygdas hunder, og at kommunens innbyggere betaler for det.

– Akkurat nå flyter det med hundedritt i bygda, det ser ikke ut, vi kan ikke fortsette å ha det slik. En vet jo aldri når en trør på hundeavføring.

Han har selv barn som har hund, og når Leikvoll sin kone besøker dem må hundene være i en annen etasje en kona.

– Ser hun en hund blir hun stiv av redsel og går i panikk. Ta for eksempel Preikestolen, hadde hun vært på tur der, og det hadde vært hund like i nærheten, så hadde hun ikke vært redd for å hoppet.

Slike syn gjør Leikvoll oppgitt. Foto: Privat
Slike syn gjør Leikvoll enda mer oppgitt. Foto: Privat

For to år siden ble altså kona til Leikvoll livredd hunder, og han selv ble rasende da eieren ropte «slapp av, det er ikke en ulv». Dette skjedde på lekeplassen like ved Sentrumsparken. Nå som han daglig går rundt i bygda ser han innimellom løse hunder hvor det er båndtvang.

Nylig da han gikk på torget opplevde Leikvoll noe skremmende igjen.

– Han gikk med lyd på øret, jeg gikk bort, han tok av seg øreklokkene, og jeg sa; «vet du ikke det er båndtvang her i Randaberg». Da svarte han meg tilbake; «jeg har respekt», og lot hunden gå løs videre. Jeg var ikke den eneste som var redd. En eldre kvinne bråstoppet og visste ikke hva hun skulle gjøre. Slik kan vi ikke ha det lengre i Randaberg, det bør være grenser for hva vi skal tolererer, avslutter Leikvoll, som er glad for at Randaberg innførte båndtvang på enkelte steder, samtidig som han mener det ikke nytter med en slik tvang når en som har hunden gående løs ikke blir straffet for det.

Oddbjørn meldte seg nylig inn i INP (Industri- og Næringspartiet), og kommer til å ta videre det som har med å innføre båndtvang andre steder enn hvor det er båndtvang allerede.