UTDANNING: Læreplasskoordinator er en helt ny stilling Rogaland Fylkeskommune har opprettet, og skal være med å bidra til at alle elever skal ha en mulighet til å fullføre et fullt utdanningsløp som fører fram til et fagbrev.

— Min jobb er å følge eleven fra de starter på første VGs, og helt fram til de går ut i lære. Hovedoppgaven min er å jobbe mot et felles mål hos Rogaland fylkeskommune, som er null frafall, sier Geir Pihl som mener det var på tide med en slik stilling.

Stillingen er opprettet som et prøveprosjekt, og om to år har fylket og skolene gjort seg opp en mening. Pihl håper så klart at det har en effekt, og gleder seg til å være med å forme et arbeid.

— Randaberg videregående skole har lite frafall, det har jeg sett de årene jeg har vært rådgiver. Vi er kun i startfasen når det kommer til stillingen som læreplasskoordinator, og jeg gleder meg til å hjelpe elevene som trenger det over dørstokken, forsetter Pihl som i disse dager informerer lærerne og blir kjent med stillingen.

Intensjonen til fylket og skolen er null frafall, og han ser fram til å legge til rette for de elevene som sliter med å fullføre.

— Jeg tror det skal bli vanskelig med å få til null frafall, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt for at denne skolen ikke har det store frafallet, avslutter Pihl som trives i den nye stillingen.